Sport

2016.04.13. 13:30

Koszár nagy formában: Magabiztos futás a Pozsony félmaratonon

Pozsony - A Synergy Fitness Szentgotthárd SE hosszútávfutója, Koszár Zsolt nyerte meg a 11. Pozsony félmaratont. Következő versenyén már olimpiai kvótáért fut.

Horváth Erika

A Synergy Fitness Szentgotthárd sikeres hétvégéjét Somogyi Gábor vezette fel, aki a Budapesten megrendezett szenior mezei országos bajnokságon meggyőző futással szerezte meg korosztályában (M55) a bajnoki címet a 6 km-es távon. Másnap állt rajthoz Szlovákiában Koszár Zsolt. A 11. Pozsony Maraton különböző távjain több mint 11 ezren futottak. Az áprilisi 24-ei, zürichi maratonra készülő szentgotthárdi atléta a félmaratoni távot választotta. Már a verseny elején élre állt és magabiztosan, 66:50 perces idővel szerezte meg a győzelmet a szlovák bajnok Urban Jozef (67:49) és a SZoESE futója, Horváth György előtt - utóbbi nagyszerű versenyzéssel, jó hajrával, 69:07 percces egyéni csúccsal állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Két Vas megyei érmese is volt a Pozsony félmaratonnak - dobogó tetején Koszár Zsolt, jobbról pedig Horváth György. Fotó: Synergy Fitness Szentgotthárd

- Örülök a győzelemnek. A verseny az elképzelésem szerint alakult, az elejétől egyenletesen tartottam a 3:10-es kilométereket. Pozsony nem tartozik a gyors pályák közé, így még értékesebb az eredményem - mondta szlovákiai futásáról Koszár Zsolt. - Zürichben a lehető legjobb eredményt szeretném elérni. Az olimpiai kvóta megszerzéséhez 2 óra 19 percen belül kell futnom.

A maratoni távon nemzetenként három versenyző indulhat az olimpián. Míg a nőknél már túlkínálat van, hiszen négy magyar versenyző is teljesítette a szintet, addig a férfiaknál csak ketten - még egy hely kiadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!