Sport

2016.04.10. 19:12

Megyei I: Hatot rúgott a Körmend Kőszegen - Hozta a kötelezőt a Répcelak és a Celldömölk

Mindhárom dobogós csapat magabiztosan oldotta meg a kötelező feladatot a hétvégi fordulóban.

Török Tibor

Kiswire Szentgotthárd-Rábapaty 7-0 (1-0)

Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Szabó II.

Gól: Nyári O. 3 (40., 51., 54.), Vass R. 2 (71., 86.), Kovács T. 79., Bugán 83.

Szentgotthárd: SZABÓ - CSÁKVÁRI (KOVÁCS T.), TÁMIS, KOVÁCS P., DANCSECZ - MERKLI, KOVÁCS G. - NAGY O. (MUSZKA), SIPOS (VASS R.), NYÁRI (BUGÁN) - DÜH (VASS G.). Edző: Heiter László.

Rábapaty: Varga D. (Király T.) - Király Zs. (Horváth Gy.), Csupor, Gallen A., Tóth R. - Dovánszki, Szabó A., Király L., Balhási (Enzsöl) - Sebestyén, Pákozdi (Bíró O.). Játékos-edző: Enzsöl Gábor.


Motiváltan és elszántan játszott a hazai csapat, űzte-hajtotta az ellenfelét. Két nagy gotthárdi helyzet is kimaradt, csak az volt a kérdés, mikor születik meg az első találat - végül még a szünet előtt Nyári (aki a mérkőzésen a mezőny legjobbjának bizonyult) betalált. A második félidőben még nagyobb fölénybe került a Szentgotthárd, a hazaiak letámadták az ellenfelet, majd a széleken többször is megbontották a védelmet, a beadások pedig újabb találatok születtek. A jól játszó hazaiak magabiztosan nyerték meg a találkozót.

Répcelak-Rum 3-0 (1-0)

Répcelak, 150 néző, vezette: Hittaller.

Gól: Csordás 4., Pungor 55., Tamási 82.

Répcelak: Németh G. I. - BALOGH T., BARANYAI, Fazekas, Barcza - TAMÁSI, Csordás, Tóth Dominik (Horváth M.), HORVÁTH T. (Harkai), KISS T. (Tóth Dávid) - PUNGOR (Ligeti). Játékos-edző: Balassa Péter.

Rum: GALAVICS - KORONCZAI, Leitgeb (Papp), Oláh, KONTICS - TÓTH Á., Molnár R., Fehér K., Iker (Horváth G.) - Székely, Somogyi. Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

Jól kezdett a hazai csapat, a 4. percben Horváth Tamást csak szabálytalanul tudták megállítani a rumiak, a játékvezető az asszisztens jelzésére ítélt büntetőt, amelyet Csordás higgadtan értékesített. A hazaiak támadásban maradtak, Galavicsnak kétszer is bravúrral kellett hárítania, Kiss bólintásánál és egy közeli lövésnél. A vendégek a szünet előtt jártak legközelebb az egyenlítéshez, ekkor egy szöglet után fejesből a kapufát találták el.

A fordulás után hamar növelte előnyét a Répcelak, Pungor fejelte a kapuba Tamási beadását. A gól megnyugtatta a hazaiakat, olyannyira, hogy egy eladott labda után Németh kapusnak kellett felszednie a labdát a kitörő csatár elől. A vendégek feljebb tolták állásaikat, mezőnyben jól passzoltak, azonban ritkán jutottak el helyzetig. A hajrában aztán mindkét csapat többet cserélt, a hazai oldalon egyéves kihagyás után visszatért a sérüléséből felgyógyult Horváth Márk. A slusszpoén a hazai csapaté volt, Tamási lőtte be Csordás passzát. A vépi vereség utáni fejmosást követően motiváltan futballozott a hazai gárda, és győzelemmel hangolt a két rangadóra. A Répcelak előbb Körmendre utazik, majd a Celldömölköt fogadja - a két találkozó akár el is döntheti a dobogós helyezéseket.

Kemenesalja-Vasvár 0-2 (0-2)

Vönöck, 100 néző, vezette: Horváth P.

Gól: Czövek 34., Schermann 42.

Kemenesalja: Bíró - Kovács Krisztián (Mógor), Erdélyi, Bognár (Németh P.), AMBRUS - Veszprémi Á. (Smidéliusz), Kóbor T. (Németh M.), Dobson K., Kovács Kristóf - Németh R. (Sütő), Dobson D. Játékos-edző: Kovács Krisztián.

Vasvár: SMOLCZER - Vincze, HAJAS, Bíró, Molnár - Robán (Osvlad), Réfi (Kaposi) - Tausz, SCHERMANN, Czövek (Horváth A.) - Zsigmond. Edző: Konrád Péter.

Támadófutballal nyitott a hazai a csapat, sikerült is eljutnia a házigazdának gólhelyzetig, azonban ez kimaradt. Emellett volt még egy tizenegyesgyanús szituáció a vendégkapu előtt, ám a gólokat a Vasvár lőtte. Egy bedobás, illetve egy felívelés utáni kavarodást használtak ki a vendégek, mindkét alkalommal higgadtan éltek a lehetőséggel. A második félidőben próbált egyenlíteni a Kemenesalja, a Vasvár kontrákra épített, de a hazaiaknak ismét nem sikerült góllal befejezniük a támadásaikat, ami görcsössé tette őket. A vendégek viszont jól gazdálkodtak a helyzeteikkel, és elvitték a három pontot.

Jánosháza-Schott Lukácsháza 0-0

Jánosháza, 150 néző, vezette: Vass.

Jánosháza: Gadavics - Kovács D., Tóth L., Megyesi, Szabó - Laczi, Orosz, Pintér, Dénes, Simon (Lendvai) - Fenyő. Edző: Kelemen Kornél.

Lukácsháza: Mihácsi - Szentkúti (Virág), KOVÁCS D., NÉMETH P., Baranyai - Szabó, NÉMETH R., KOMÁLOVICS Á., Gombás - TAR MÁTÉ, Szalai. Edző: Bezdi István.

A sérült Vágusz hiányát megsínylette a Jánosháza támadójátéka, a hazaiak kétszer kerültek gólhelyzetbe a találkozón. Előbb Pintér lépett ki a védők között, de ütemet tévesztett. Majd a középpályás jól tálalt Fenyő elé, aki 10-12 méterről fölé lőtt. A Lukácsháza fölényben játszott, harcosan futballozott, azonban a döntő szituációkban, a tizenhatosnál, nem jutottak át a hazai védővonalon. Az érdekesnek csak erős költői túlzással nevezhető mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Kőszeg-Körmend 0-6 (0-2)

Kőszeg, 150 néző, vezette: Magyar.

Gól: Török 19., Németh B. 40., Niksz 3 (58., 66., 74.), Horváth P. 85.

Kőszeg: Táncsics (Bán) - Keresztes (Toldi P.), Őri, Major - Toldi S., Molnár Z. (Marti Ch.) - Hankó (Réti), Sándor, Rácz, Prán - Dévai. Játékos-edző: Táncsics András.

Körmend: Szabó Gy. (Szukics) - BURKA, Balikó, Takács M., Varga (Kurucz) - MAKAI, TÖRÖK, Czimber (Osvald) - Takács Á., NIKSZ, Németh B. (Horváth P.). Edző: ifj. Molnár Károly.

A korai gól meghatározta a játék képet: a vendégek egy jogos büntetőből szereztek vezetést. Aztán a szünet előtti második találatukkal tulajdonképpen el is döntötték találkozót. A második félidőben a széllel szemben játszó hazaiak igyekeztek feltartóztatni a körmendi rohamokat, azonban az előre lőtt labdákra többször lecsaptak a gyors támadók, és újabb gólokat lőttek. A Körmend taktikusan és bajnokesélyeshez méltóan futballozott, a kőszegieknek meg kellett hajolniuk a nagyobb tudás előtt.

Csepreg-Vép 1-4 (1-2)

Csepreg, 100 néző, vezette: Marácz.

Gól: Polgár B. 16. illetve Illés Á. 2 (12., 45.), Joó 57., Vajda 89.

Csepreg: Taródi - BARANYAI, Illés, HORVÁTH M., MOLNÁR B. - Kovács B. (Horváth D.), VARGA B., Németh G. (Németh M.), Horváth P. - Keszthelyi (Horváth Á.), Polgár B. (Németh B.). Edző: Sass Dezső.

Vép: Bezdi - Varga (Beke P.), Wágner, Balikó, Vermes - - Illés D. (Joó), ŐRI, Török (Beke K.), VAJDA - Kiricsi (Czeglédi), ILLÉS Á. (Dancs). Edző: Takács Csaba.

A vendégek az első valamire való támadásukból vezetést szereztek, aztán egyenlített az eltiltások és sérülések miatt megtizedelt hazai csapat. A szünet előtti ráadásban komoly kavarodás támadt a vépi kapu előtt, azonban kontrából, fontos lélektani pillanatban, gólt lőttek a látogatók. A második félidőben megint hazai lehetőség után rúgott gólt a Vép, amivel eldőlt a meccs. A hazaiak mentek előre, azonban nem sok eredménnyel, és a vendégek a lefújás előtt még egyszer betaláltak, és begyűjtötték a három pontot.

Egyházasrádóc-Celldömölk 0-3 (0-1)

Egyházasrádóc, 150 néző, vezette: Kovács B.

Gól: Piri B. 2 (31., 72.), Gorácz 47.

Egyházasrádóc: KECSKÉS - Takács D., NÉMETH MARTIN, VILICS, KERTES - Krajczár, Budai - Németh Marcell (Weiner), TÓTH J., Loibenbeck - Simon (Monár I.). Edző: Simon Attila.

Celldömölk: Zseli - Vajda (Horváth D.), Bodor, Varga, Györkös (Virág) - ENYINGI MARCELL (Manganelli), Szuh, ZIMOMRJA, Szép - Németh J. (GORÁCZ), Piri (Győrvári). Edző: Koman Vladimir.

Eltiltások és sérülések miatt több játékosát is nélkülözte a Rádóc, azonban a hazaiak nem ijedtek meg: majdnem góllal nyitották a találkozót. Aztán jó negyedóra után helyreállt a világ rendje, fölénybe került a Celldömölk, a hazaiak pedig védekezésre kényszerültek. A hazaiak debütáló, 16 éves kapusa kétszer is bravúrral védett. Majd a félidő derekán Piri szép egyéni alakítás révén megszerezte a vezetést a Cellnek.

A második félidőt góllal kezdte a vendégcsapat: egy megpattanó lövés került a rádóci kapuba. A hazaiak ezután bátrabban játszottak, egy tizenegyesgyanús szituációban büntető helyett szabadrúgás következett a tizenhatos vonaláról, a lövést Zseli bravúrral hárította. A Rádóc egy lesgólt is szerzett, de aztán a Cell következett: egy szöglet után bevitték a harmadik találatot. Az erősen tartalékos hazaiak jól helyálltak a sportszerűen és kulturáltan futballozó vendégekkel szemben.

EGY FEJES IDE, EGY FEJES ODA

Tápláni KSK-Király SZE 1-1 (0-1)

Táplánszentkereszt, 200 néző, vezette: Németh T.

Gól: Badics 57. illetve Pócza 21.

Tápláni KSK: Gyimesi - KORONCZAI, BÁNFALVI, BADICS, Balázs (Rajzinger) - Kajcsos, Németh Sz. - Nyári (Czirók), Borbás (Muzsai), SCHINDLER - Szilágyi. Játékos-edző: Borbás János.

Király: MESTER B. - HUJBER B., AUER, JANZSÓ (Hujber G.), KÁDÁR - BARÁTH (Varga), SÁSDI - Kiss K. (Hegedűs), TÓTH MILÁN, Oláh (Farkas) - Pócza (Szabó). Edző: Hajmási Milán.

„Elfelezték" az első 45 percet a csapatok, az első etapban Király, a másodikban a Táplán játszott jobban. A vendégek egy szép támadásból szereztek vezetést, a kapu elé kanyarodó beívelést Pócza csúsztatta a hálóba. A találat felrázta a Táplánt, az egyik akciójuk végén Szilágyi lövését a gólvonalon bravúrral mentette Mester. A második félidőre szerkezetet váltott a házigazda, és egy fejesgóllal az egyenlítés is összejött: Badics vette be a Király kapuját. Ezután mindkét csapat cserékkel frissített, az utolsó húsz perc ismét a Királyról szólt, a vendégek előtt adódtak helyzetek, de a hazaiaknak is megvoltak a lehetőségeik. Újabb gól nem már született, maradt a döntetlen.

Borbás János: - Ezúttal a labdabirtoklásra helyeztük a hangsúlyt, mivel tudtuk, a vendégeknek gyors és dinamikus játékosaik vannak. A két taktika kiegyenlítette egymást. Ahogy a Király, úgy mi is rászolgáltunk az egy pontra. Sok meccs van még hátra, küzdünk a biztos bentmaradásért.

Hajmási Milán: - Az első félidőben megérdemelten szereztünk vezetést, aztán egy olyan rögzített helyzetből kaptunk gólt, amire készültünk. Rengeteg helyzetünk volt, de nem tudtuk feltenni az i-re pontot, de az örvendetes, hogy játékban azért előre léptünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!