Sport

2016.04.11. 13:56

Miért vezették ki Csinajt a biztonságiak a Körmend-Fehérvár összecsapásról?

Több ezer szemtanúja volt a hétvégén annak, hogy az egyik legnagyobb Körmend-drukkert több biztonsági őr rövid dulakodás után kivezette a csarnokból. A szünetben elnézést kért Csinaj a biztonságiaktól, akik csak a munkájukat végezték. Percekkel az incidens után, már ismét barátok voltak.

Budai Dávid

Utánajártunk a történteknek. A szombati kosármeccs, ahol a Körmend 92-74-re kikapott a Fehérvártól, sokaknál kiverte a biztosítékot. Horváth János, vagy inkább, ahogyan mindenki ismeri: Csinaj, annyira felhúzta magát a bírón, hogy a biztonságiaknak kellett kivezetniük a mérkőzésről. Megkerestük a Batthyány Lovas Bandérium kapitányát, hogy mesélje el mi történt.

Hibázott – kezdte mondandóját Horváth János, mivel elhagyta a számára kijelölt szektort. Mindezt azért tette, hogy a pálya széléről fejezhesse ki felháborodását a részrehajló játékvezetés ellen. Szerinte a bíró, amint a Körmendnek egy kicsit is jobban kezdett menni a játék, a csapat ellen fújt, vagy egyszerűen csak megakasztotta a mérkőzést, amivel a Körmend minduntalan hátrányba került. Mikor aztán nem bírta tovább cérnával, elhagyta a számára kijelölt szektort. A biztonsági őrök persze úgy gondolták meg kell akadályozni ebben, elé álltak, szóváltásba keveredtek, majd az első félidő vége előtt tíz perccel kivezették a csarnokból. Csinaj hangsúlyozta, az őrök csak a munkájukat végezték, ő pedig csak a habitusánál fogva kiabált. Ezenkívül semmi nem történt. A szünetben megkereste a biztonságiakat, elnézést kért tőlük, összepacsiztak és minden újból rendben volt. A második félidőben már ismét a lelátón volt. A lovaskapitány elmondta, sajnálja, hogy több évtizedes szurkolói pályafutása alatt ez megtörtént, és kicsit rosszul is esett neki, hogy így alakult, ám másnap újra megnézte a meccset a tévében, és szerinte felháborodásuk nagy részben jogos volt – hiszen rajta kívül még nagyon sokan nem értettek együtt a mérkőzést vezető bíróval.

Tudósítás a mérkőzésről:

Újabb körmendi vereség a középszakaszban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!