Sport

2016.04.05. 12:31

NB I/B-s vasi sakksikerek, menekül az SZ-A STE

Megyei körkép - Egy kivétellel minden vasi NB I/B-s és NB II-es sakkcsapat győzött a bajnokság utolsó előtti fordulójában.

Horváth Erika

Haladás VSE-Infraplan II.-Komlói BSK 8-4.

- Szombathely, NB I/B-s sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

Szép és magabiztos győzelmet aratott a Haladás, amely a Komló legyőzésével a másik vasi csapat, a Szentgotthárd-Alsószölnök helyzetén is segített. Győzött: Magyar, Németh D., Rövid, Horvat D., Ugróczky, Egri L. Remizett: Ruck T., Farkas G., Takács G., Gombos.

Balatonfüredi SC-Szentgotthárd-Alsószölnök STE 4-8.

- Balatonfüred, NB I/B-s sakkmérkőzés.

A találkozó a vasiak elképzelése szerint alakult, a nyolcadik helyre léptek előre, így nagy esélyük van arra, hogy elkerüljék a kiesést. Győzött: Békefi, Gjuran, Titan, Kovács B., Buzeti, Nagy K., Hittér. Remizett: Takács B., Makk R.

Haladás VSE-Infraplan III.-Lövő SE 10-2.

- Szombathely, NB II-es sakkmérkőzés.

A közvetlen rivális Lövőt nagyon elintézte a Haladás, amely nagykülönbségű győzelmével 1,5 pontra megközelítette a második Ajkát. Győzött: Tomasics, Varga T., Horváth R., Gaál E., Tóth T., Vida, Horváth S., Szakasics. Remizett: Joó, Gutmann, Szukics, Borhy.

Sárvári SC-Zala Volán 8,5-3,5.

- Sárvár, NB II-es sakkmérkőzés.

A várt győzelem született. A sárváriak ezzel a hetedik helyre léptek fel. A mérkőzés kuriózuma a 4. táblán zajlott, ahol két 80. évében lévő sakkozó találkozott. A dr. Láng Gusztáv-Dömötör József parti döntetlennel zárult. Győzött: Smidéliusz, Ódor, Katona, Szép, Gergácz D., Gömböcz, Havasi. Remizett: Ongai, dr. Láng, Zsíros.

Ezüst Huszár SE-Arborétum Herény SE 6,5-5,5.

- Veszprém, NB II-es sakkmérkőzés.

Szép győztes játszmák mellett két táblán is nem várt vereséget szenvedett a vendégcsapat. Így győzelem helyett minimálisan alulmaradt a királynék városában. Győzött: Kiss B., Kiss L., Szalay, Császár. Remizett: Kiss R., Takó H., Gábor.

Az NB I/B-ből és az NB II-ből is még egy forduló van hátra, amit április 17-én rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!