Sport

2016.04.01. 13:31

Szomszédvári derbi: Falco KC-Sopron

Szombathely - Az NB I-es kosárlabda-bajnokság középházi középszakaszának 3. fordulójában szomszédvári derbi vár a Falco-Trend Optika KC Szombathelyre: szombaton 18 órás kezdéssel a Sopron lesz az ellenfél az Arena Savariában.

Tóth Gábor

A Falco a Kecskemét elleni kiszenvedett hazai győzelem (76-74) után szerdán nagy verésbe futott bele Kaposváron (74-94). A Sopron az első játéknapon szabadnapos volt, szerdán azonban a Pécs elleni fölényes győzelemmel (75-53) jelezte, hogy nem véletlenül tartja a közvélemény a középház legerősebb csapatának. Az alapszakaszban mindkét meccsen nagy csatát vívtak a felek: Szombathelyen a Falco csikarta ki a győzelmet (79-75), Sopronban viszont egyetlen ponttal jobbnak bizonyult (82-81) az SKC.

- A Sopron jól szervezett, remekül összerakott csapat, éppen csak kicsúszott a felsőházból - fogalmazott Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. - Ellenfelünk rutinos, minőségi magyar maggal rendelkezik. A keret zöme évek óta együtt játszik, főleg ebben, az összeszokottságban rejlik a Sopron ereje. De a légiósválasztás is jól sikerült ellenfelünknél. Rendre kiélezett meccset vívunk a Sopronnal, ennek megfelelően most is szoros mérkőzésre, nagy csatára számítok. A Sopron jól kettő-kettőzik, e stílus védésére nagyon oda kell figyelnünk. Szervezett, harcos játékra számítok a fiúktól. És döntő lesz, hogy milyen dobóformával rukkolunk ki - mostanában sajnos hullámzóan teljesítünk e mutatóban. De hazai pályán nem lehet más a célunk, mint a győzelem. Szomszédvári rangadót vívunk, vélhetően jó hangulatban, sok drukker előtt lépünk pályára, szeretnénk győzelemmel megörvendeztetni szurkolóinkat. A helyzetünk sokat nem változott az elmúlt napokhoz képest: Jermaine Thomas és Bognár Kristóf is sérüléssel bajlódva vállalja a játékot. Simon Kristóf pedig térdműtét után lábadozik. Így a fiataloknak ismét több lehetőség jut majd. Eddig éltek a bizalommal, bízom benne, hogy a Sopron ellen sem lesz különösebb gond velük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!