Sport

2016.05.07. 12:05

Víziparádé! Domino AVUS-Szeged 16-2

A felsőházi rájátszás első fordulójában biztosan nyert Gortva Zoltán legénysége.

Pum András

Felsőházi rájátszás az 1-4. helyért, 1. forduló

Szegedi UVTE- Domino AVUS 2-16 (0-7, 1-4, 1-3, 0-2). - Szombathely, Fedett Uszoda, 100 néző, OB II-es vízilabda-mérkőzés

Domino AVUS: Stojadinov - Stojanovic 4, Szőke 1, Jenei 1, Juhász M. 3, Karácsonyi 2, Kutasi 4.  Csere: Hajmási 1, Sági, Doma, Úr, Polcsik, Kovács B. Edző Gortva Zoltán

I.NEGYED

A szombathelyiek hozták el a labdát és első támadásukat rögtön góllal fejezték be: Luca Stojanovic vette be Banka Bence kapuját - mint később kiderült: ezen a meccsen nem utoljára. A kezdés tehát jó folytatást ígért, s nem is kellett csalatkoznunk. A második támadást is góllal zárta az AVUS, Jenei Dániel mattolta a szegedi portást. Karácsonyi Vazul felső kapufát lőtt, Kutasi Rómeo büntetőjével viszont már három volt közte. A vendégek is próbálkoztak, de csak felső kapufáig jutottak. Aztán Stojadinov hosszú, hajszálpontos passzÁt Juhász Máté zúzta be közelről - majd megköszönte az asszisztot kapustársának. A szegediek gyakran még lövésig sem jutottak el, ha mégis igen, Stojadinov Nikola mindent hárított. A hazaiak távoli bombákkal növelték előnyüket az ötödiket Szőke, a hatodikat Karácsonyi, a hetediket Kutasi jegyezte. Az első negyed végén tehát 7-0-s Domino AVUS előnyt mutatott az eredményjelzőtábla - eldőlt a meccs.

II. NEGYED

A második etap elején büntetőhöz jutottak a szegediek, de Stojadinov ezt is hárította. Szép, türelmes, kijátszott akció végén Stojanovic lőtt gólt, majd szépített, megszerezte első találatát a vendégcsapat. Aztán Stojanovic gyors két góljával ismét feljebb kúszott a különbség, a második negyed után 11-1 volt a szombathelyi együttesnek.  A horvát-magyar centert (sem) tudták tartani a vendégek. A hazaiak szigorúan, jól védekeztek, és gyorsan vízilabdáztak - a szegediek nem tudtak lépést tartani az aligátorokkal. Jogosan zúgott a közönség vastapsa a térfélcserénél.

III. NEGYED

Ismét Stojadinov védéssel indult a negyed, aztán Szőke távolijával egy tucatnál járt a Domino AVUS. Ennek ellenére ekkor nem ment úgy a játék, mint az első két negyedben, Gortva Zoltán időkérésnél alaposan le is teremtette tanítványait. Azért az előny nem csökkent, sőt a zárófelvonás előtt már 14-2-re vezettek Karácsonyiék.

IV NEGYED

Az utolsó negyedet már sok-sok kimaradt helyzet jellemezte, a csereként beállt Kovács Barnabás viszont megmutatta, kapuposzton az utánpótlás is biztosítva van. A vendégek hiába próbáltak, nem tudtak közelebb férkőzni az aligátorokhoz, pedig a hazaiak ekkor már tekintélyes előnyük birtokában talán kevésbé összpontosítottak. Ám ezt a negyedet is megnyerték, mégpedig 2-0-ra.

A végeredmény pedig: Szeged-Domino AVUS 2-16.

- A meccs elején elégedett voltam a fiúkkal, betartották amit kértem tőlük, amit megbeszéltünk. Nagy ritmusban játszottunk, ezt a vendégjátékosok - már csak koruk miatt - nem tudtak felvenni. A harmadik negyedben kicsit elbíztuk magunkat, azt hittük megvan a meccs, kissé fegyelmezetlenül játszottunk. Aztán rátaláltunk a korábbi, fegyelmezett játékunkra - kombinált védelem, szoros emberfogással, zónával, lefordulásokkal vegyítve eredményre vezetett.  Egyénileg Stojadinov Nikola teljesítményét emelném ki, de az egész csapattal elégedett voltam. Mindenki odatette magát, reméljük, hogy a jövőben nehezebb meccseken még jobban teljesítünk - értékelt Gortva Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!