Sport

2016.05.27. 08:32

Döntőzött a Váci

Fonyódliget – A III-IV. korcsoportos lány labdarúgó diákolimpia országos döntőjének legjobb játékosa a kilencedikként végző Váci iskola tanulója, Nagy Vanessza lett.

Vastag Nándor

A 20 iskola részvételével lebonyolított tornán négy darab ötcsapatos csoportban zajlottak a selejtezők. A Váci együttese – mely a megyei finálé megnyerésével kvalifikálta magát a megmérettetésre – a paksi Deákot 3-2-re legyőzte, a mezőszilasi Németh ellen 2-2-es döntetlent ért el, a későbbi bajnok hajdúsámsoni II. Rákóczitól, valamint a győri Kölcseytől egyaránt 4-2-re kikapott. A csoportban harmadik pozícióban zártak a szombathelyiek, és a torna második szakaszában a 9-12. helyért léphettek pályára. A folytatásban a kartali Könyvest 3-2-re, a békéscsabai Kazinczyt 4-1-re felülmúlták, így kilencedikként fejezték be a küzdelmeket. A vasi csapat egy különdíjat elhozott a diákolimpiai döntőről, a legjobb mezőnyjátéknak Nagy Vanesszát választották.

Nagy Vanessza a különdíjat veszi át a diákolimpiai döntő eredményhirdetésén. Fotó: MDSZ

A csapat tagjai: Horváth Csenge, Illés Liliána, Nagy Anna, Nagy Júlia, Nagy Vanessza, Németh Mirtill, Pataki Tímea, Poszavecz Luca. Felkészítő: Mikos Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!