Sport

2016.05.03. 18:55

Előny a CVSE-nél a Szuperliga döntőjében

Celldömölk - A Klubcsapatok Szuperligája döntőjének első - hazai - mérkőzésen 6-2-es győzelmet aratott a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka férfi asztalitenisz csapata a szlovákiai Vidrány ellen.

Horváth Erika

Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka-SK Vydrany 6-2.

- Celldömölk, Klubcsapatok Szuperligája férfi asztalitenisz-döntő, első mérkőzés, vezette: Gulyás, Katona.

A találkozó előtt az önkormányzat három vezetője, Söptei Józsefné és Lengyel László alpolgármesterek, valamint Farkas Gábor jegyző köszöntötte és ajándékozta meg a CVSE vasárnap magyar bajnoki címet (a hetediket!) szerző csapatát. Majd a búcsú pillanatai következtek, hiszen a trió legfiatalabb tagja, Ecseki Nándor utolsó hazai meccsére készült - a következő szezonban már Németországban játszik.

Fazekas Péter ezúttal százszázalékos volt, és le is zárta a meccset. Fotó: Unger Tamás

Páros: Fazekas, Ecseki- Muskó, Novota 3:0 (2, 9, 3). Még nem lendült játékba a szlovák duó, Fazekas Péterék meglepően simán nyertek (1-0). Egyéni, 1. forduló: Lindner-Lelkes 3:2 (8, -5, 9, -9, 3). Az első négy szett nagyon kiélezett volt, az ötödikben viszont Lindner Ádám robbantott, 5-0-ra elhúzott, és már nem érte utol a volt szlovák válogatott. Fazekas-Muskó 3:1 (-10, 3, 4, 7). Az első szettet 10-8-as vezetésről bukta el Fazekas, utána azonban lesöpörte a korábban szintén magyar válogatott társát. Ecseki-Novota 2:3 (8, 6, -11, -4, -10). A jelen két fiatal válogatottjának találkozóján Ecseki már 2:0-ra vezetett, de egyenlített a szlovákiai fiú. A döntő szettben egy-két apróbb hiba elég volt ahhoz, a celli játékos maradjon alul (3-1). 2. forduló: Fazekas-Lelkes 3:1 (10, -6, 9, 4). A két szorosabb játszma ellenére végig Fazekas kezében volt a meccs. Lindner-Novota 1:3 (-5, -7, 10, -7). Egy szettet ugyan el tudott lopni Lindner, de a szlovákok nagyon gyors éljátékosa magabiztosan nyert. Ecseki-Muskó 3:1 (9, 6, -9, 9). Ecsekinek a 2:0-s vezetése után is nagyon kellett kapaszkodnia, de sikerült célba érnie (5-3). 3. forduló: Fazekas-Novota 3:2 (-4, -4, 7, 9, 16). Maratoni csatát vívott a két éljátékos. Az első két szettben Fazekas nem találta Novota gyors játékának ellenszerét, a harmadik játékrésztől azonban már igen. A döntő játszmában a celliek kapitányának a negyedik meccslabdáját sikerült értékesítenie. Megszerezve csapata hatodik győzelmét, véget is ért a találkozó (6-2). Győzött: Fazekas 3, Lindner 1, Ecseki 1, Fazekas- Ecseki páros, illetve Novota 2.

A visszavágót jövő kedden játsszák Vidrányban. Talán elég lesz a most megszerzett tetemesebb előny a cellieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!