Sport

2016.05.09. 14:39

Előny a Palotánál az NB I-es osztályozón - szombaton visszavágna a HVSE/VSA

Budapest - Az NB II-es női röplabda-bajnokság keleti és nyugati csoportjának bajnoka osztályozót vív az NB I-be jutásért. Az első találkozót házigazdaként a Palota RSC nyerte a Haladás VSE/Vasi Sport Akadémiával szemben.

Horváth Erika

Palota RSC-Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia 3:0 (22, 22, 22)
Rákospalota, 200 néző, NB II-es női röplabda döntő, első mérkőzés, vezette: Csikós, Dunszt.
Palota: BODNÁR, Vígh, KOVÁCS E., Nyuka, Király, GYŐRI. Csere: Hajagos (liberó), Lászlop. Vezetőedző: Fekete Krisztina.HVSE/VSA: HORVÁTH D., VÉGH, Fazekas, TÓTH ZS., Kiss B., Bokor. Csere: Zoltán (liberó), Dancsecs. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

(Fotó: Szendi Péter)

Telt ház volt a Károly Róbert iskola kis tornatermében, a szombathelyieket is sokan elkísérték. Biztatásuk közepette lépselőnybe is került a vasi együttes (4-6), de egy időkérés után rendezte sorait a keleti csoportot százszázalékos teljesítménnyel megnyerő Palota. Sok nyitás- és nyitásfogadás-rontással fűszerezve, de remek támadó- és mezőnyjátékkal szoros csatát vívott a két csapat, 18-19-nél még a szombathelyieknél is volt előny. 20-19 után viszont elléptek a palotaiak és harmadik szettlabdájukat érvényesítették (25-22). A második játszmában időkérés után 6-6-nál sikerült utolérni a hazaiakat Mucsi Péter együttesének, de a vezetést már nem tudta átvenni. A szombathelyiek megnehezítették ellenfelük dolgát, de egy-két egységgel mögöttük jártak. A finis előtt már csak eggyel, de két hiba megpecsételte a sorsukat (25-22). A harmadik szett elejént viszont Tóth Zsuzsannáék irányították a játékot (4-6). Aztán felváltva estek a pontok, a látványos csatában 16-16-nál még egyenlő volt az állás. A végjátékra 20-18-ról fordultak a csapatok. Végül - miután a HVSE hibáival besegített - a hazaiak nyerték ezt a játszmát is (25-22).

A Palota 3:0-s győzelmével komoly előnybe került, de a párharcnak még nincs vége. A visszavágót szombaton 17 órától rendezik Szombathelyen. Dr. Mucsi Péter: - Nagyon izgalmas mérkőzésen szenvedtük vereséget jóval rutinosabb és magassági fölényben lévő ellenfelünktől. A tapasztalatlanságunk döntő helyzetekben hibákat eredményezett és ez jelentősen befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. A héten ki fogjuk javítani a hibáinkat és a visszavágón szeretnék jó mérkőzésen kiegyenlíteni az állást, hogy aranyszettben dőljön el a feljutás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!