Sport

2016.05.16. 19:20

Előny a Viktóriánál: a szombathelyiek 2-1-re nyertek a Rába partján

Győr - A női labdarúgó NB I. két nyert meccsig tartó bronzmérkőzésének első felvonásán a Viktória idegenben 2-1-re verte az ETO-t.

Pum András

ETO FC Győr-Viktória-Trend Optika FC 1-2 (0-2)
Győr, ETO-stadion, 100 néző, női bajnoki mérkőzés a 3. helyért, vezette:
Czinder.
Győr: Szabó E. - Fleck, Sister (Kovács L., 77.), Fél P., Öreg - Fél A., Rybanska, Süle, Soós (Vígh, 46.) - Tóth A., Németh L. (Zemlényi, 82.). Edző: Horváth István.
Viktória-Trend Optika FC: Bíró - Kun, Manhart, Balogh, Vörös - Csidei, Harsányi, Szakonyi - Fábián, Siklér (Kiss Zs., 82.), Magyar (Magyarics, 61.). Edző: Csordás Csaba.

A találkozó kezdete előtt két és fél órával lezúduló eső ellenére kiváló körülmények fogadták a csapatokat az ETO-stadion centerpályáján. A kezdésre elállt az égi áldás, a nap is kisütött, így jó időben kezdődött a mérkőzés.

A támadó Siklér Kinga (balról) szerezte a szombathelyi együttes második győri találatát Fotó: Unger Tamás

A szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, gyors, veszélyes támadásokat vezettek, hátul pedig stabilan védekeztek. A kombinatív, szép akciók meghozták gyümölcsüket. Bő fél óra elteltével Szakonyi jobb oldali beadását Siklér lőtte kapura, Szabó védett, a kipattanót Manhart 10 méterről a felső léc segítségével vágta a kapuba (0-1). A 45. percben Manhart-Fábián-Szakonyi összjáték után utóbbi remekül centerezett középre, Siklér nyolc méterről a bal felső sarokba bombázott (0-2). Szünet után kevésbé tudta kontrollálni a meccset a vendéggárda, nagyobb terület maradt a hazaiak számára, akik vezettek is néhány veszélyes akciót. A 66. percben egy védelmi hiba után Vígh 11 méteres lövéssel szépített (1-2). A hátralévő időben a hazaiak mindent megpróbáltak az egyenlítésért, de komoly helyzet a vendégek előtt adódott. Magyarics passzát Manhart ziccerből egy győri védő sarkára rúgta.

Az első félidőben sokkal jobban futballozott ellenfelénél a Viktória, fordulást követően a küzdelem dominált. A vasi csapat valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott. Gólszerzők: Vígh (66.), illetve Manhart (33.), Siklér (45.).

Csordás Csaba: - Remekül sikerült a mérkőzés, amit elterveztünk, megvalósítottuk, kontrolláltuk a játékot. Nagyon elfáradt a csapat, mindent kiadtak magukból a lányok. A második játékrészben akadtak hibák, ezeket ki kell javítanunk a visszavágóig. Nagy lépést tettünk a bronzérem felé.

A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása 1-0 a Viktóriának. A második meccset pénteken 17 órakor rendezik a Király Sportlétesítményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!