Sport

2016.05.19. 12:03

Foci két napon át - diákolimpiai döntő 40 csapattal

Vép – A hétvégén nagyszabású labdarúgó diákolimpiai döntőt rendeznek a vépi sportpályákon 40 csapat részvételével.

Vastag Nándor

A Vas Megyei Diáksport Egyesület rendezésében két napon át Vép ad otthont az V-VI. korcsoportos fiú és lány labdarúgó diákolimpia országos döntőjének. A tornákra a megyei, valamint a budapesti bajnokok szereztek indulási jogot, tehát a küzdelmeket egyaránt 20 – összesen 40 – csapat részvételével bonyolítják le. Mivel mindkét mezőnyben történt-egy-egy visszalépés, így a rendező jogán Vas megyét négy iskola képviselheti a nagyszabású fináléban: a fiúknál a szentgotthárdi III. Béla és a Műszaki-Gépipari, a lányoknál az NLG és a Herman szerepel. A résztvevők péntek délutántól folyamatosan érkeznek a szombathelyi és vépi szálláshelyekre, majd este 19.30-tól a technikai értekezleten készítik el a beosztásokat, a csapatokat négy darab ötös csoportba sorsolják.

A megnyitó szombaton 9 órától lesz a vépi sporttelepen, majd 9.30-tól egészen 17.30-ig folyamatosan zajlanak a mérkőzések. A fiúk csak itt lépnek pályára, míg a lányok a Mezőgazdasági Szakképző Iskola pályáján is játszanak. Vasárnap 8.30-tól indul útjára a labda, a csoportokban megszerzett helyezéseknek megfelelően előbb keresztjátékra, majd helyosztókra kerül sor. Az eredményhirdetés várhatóan 12.45-kor kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!