Sport

2016.05.31. 10:08

Futsal: Sima győzelem - Őrzi dobogós helyét a Haladás VSE

Nyírgyulaj - Magabiztos győzelemmel folytatta az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszását a Swietelsky-Haladás VSE - így őrzi harmadik helyét a tabellán.

Tóth Gábor

FC Veszprém-Swietelsky-Haladás VSE 3-6 (0-4)

Veszprém, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, vezette: Tamási, Horváth Z. (Csirke).

Veszprém: Sárdi - Németh P., Tatai, Boromisza G., Tar. Csere: Schmidmajer (kapus), Finta, Bognár, Boromisza D., Püspök, Gunther, László. Edző: Madarász Gábor.

HVSE: TYUKÁSZ - GYURCSÁNYI, Horváth P., Hegyesi, ÖREGLAKI. Csere: Gyimesi, Matyi (kapusok), Vidák, Németh P., Rácz, Sipos, Németh E., HAJMÁSI. Edző: Lódi Tamás.

Gól: Tatai 2 (29., 33.), Tar, ill. Öreglaki 2 (12., 14.), Gyurcsányi (16.), Hegyesi (17.), Hajmási 2 (31., 40.).

Frissen, motiváltan kezdett az éremért harcoló Haladás. Gyors, helyenként látványos játékkal rukkolt elő, egyből magához ragadta az irányítást. A hazaiak nehezen tartották a lépést, védekezésre kényszerültek, kapura alig jelentettek veszély. Sok szombathelyi helyzet maradt ki, aztán Öreglaki csak feltörte a vészprémi védelmi reteszt. Megzavarodott a házigazda, ezt kihasználva gyorsan még három gól berámolt a sokkal gyorsabban, labdabiztosabban futballozó zöld-fehér csapat. És tulajdonképpen az első félidőben eldöntötte a mérkőzés sorsát. Fordulás után stílust, taktikát váltott a házigazda: amikor nála volt a labda vészkapusra váltott, emberelőnyben rohamozott. De a vasiak szervezetten védekeztek. Ugyan három gólt is rúgott a Veszprém, de a Haladás is betalált kétszer - mindkét szombathelyi gól megszerzett labdából, üres kapuba esett. Egyetlen pillanatig nem fenyegette veszély a Haladás győzelmét. Biztosan, a vártnál talán könnyebben nyert a szombathelyi gárda. És őrzi harmadik helyét a tabellán.

Lódi Tamás: - Gratulálok a csapatomnak a fontos győzelemhez. De nem szabad ennyivel megelégedni, hajtjuk tovább az álmainkat! Örülök, hogy a srácok egyre inkább kezdenek ráérezni arra a játékra, amit szeretnék viszontlátni tőlük a pályán.

A Haladás pénteken (18.15), idei utolsó hazai meccsén a Berettyóújfalut fogadja. A tét a bronzérem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!