Sport

2016.05.26. 16:21

Görhokis Pingvinek

Szombathely - Javában zajlik az osztrák amatőr görhokibajnokság. A mezőnyben ott vannak a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub felnőtt és korosztályos játékosai.

Tóth Gábor

Az elmúlt hétvégén a Szombathelyi Pingvinek felnőtt gárdája a Bécs melletti Altenbergben játszott két mérkőzést. A HC Mad Dogs Wiener Neustadt II. együttesét 6-0 (3-0, 3-0), a bécsi Red Dragons II. csapatát pedig 7-1 (3-0, 4-1) arányban győzte le. A mérkőzéseken Singer Erik és Tóth Attila nyújtott kiemelkedőt. Mindketten 4-4 pontot termeltek a kanadai táblázaton. Mindemellett Sipos Pál ismét kiválóan teljesített a kapunban. A szombathelyi csapat tíz mérkőzést játszott már a bajnokságban, eddig kilenc győzelmet, egy vereséget számlál, a tabella második helyéről várja a folytatást.

Az U13-as csapat ugyancsak Altenbergben meccselt. A listavezető Mad Dogs 11-5-re (0-5, 5-6) legyőzte a Pingvineket, az Altenbergnél viszont jobbnak bizonyult, 8-6-ra nyert a szombathelyi együttes. Hat mérkőzés után a tabella második helyén áll a vasi gárda.

A Pingvinek U16 hazai pályán, az Oladi iskolában, a Pingvin Arénában meccselt. Ahol 6-13-ra kikapott Mad Dogstól.

Az U13-as bajnokság soros állomásának Szombathely ad otthont szombaton, két osztrák gárda lesz a vendég. A Pingvinek 10 órakor a Red Dragons, 13 órakor pedig a Shadows együttesét fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!