Sport

2016.05.13. 15:09

HVSE/VSA: visszavágó az NB I-ért

Szombathely - Szombaton 17 órától a Sugár úti csarnokban játssza a Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia női röplabdacsapata a Palota RSC elleni visszavágót az NB I-be jutásért.

Horváth Erika

Az NB II-es röplabda-bajnokság döntője NB I-es osztályozó is egyben a nyugati és keleti csoport győztese között. Az oda-visszavágós párharc első felvonását egy héttel ezelőtt házigazdaként 3:0-ra a Palota RSC nyerte a Haladás VSE/Vasi Sport Akadémiával szemben. A végeredmény nem mutatja, de szoros meccset játszott a két csapat, mindhárom játszmában a finisben tudtak felülkerekedni a magassági fölényben lévő, NB I-es rutinnal is rendelkező rákospalotaiak.

Dr. Mucsi Péter csapata nagy kihívás előtt áll  (Fotó: Unger Tamás)

A szombati visszavágón, amelyet 17 órától rendeznek a Sugár úti csarnokban, nem lesz könnyű dolga a szombathelyieknek, de nem is reménytelen a helyzetük. Ha sikerülne 3:0-s vagy 3:1-es győzelmet aratniuk (ezek a 3 pontot érő győzelmek), akkor egy 15 pontig tartó aranyjátszmában dől majd el a feljutás sorsa. A 3:2-es HVSE/VSA-győzelem, vagy bármilyen vereség esetén a Palota visszajut a legmagasabb osztályba. De a párharc vesztese is kap még egy sanszot: az NB I. utolsó előtti, 11. helyén végzett Kecskemét ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!