Sport

2016.05.20. 19:12

Molnárék vb-bronza - éremmel vigasztalódtak a csapat hatodik hely után

Novigrád - A horvátországi U23-as teke világbajnokságon a férfi tandem számban bronzérmet szerzett a Brancsek János, Molnár Pál duó - utóbbi a Vasasszonyfa játékosa.

Horváth Erika

Az U23-as teke vb a csapatversennyel kezdődött. Míg a magyar női együttes világbajnoki címet szerzett, a férfiak lecsúsztak a dobogóról; 3573 fával a hatodik helyen zártak. Az elején úszott el az érem, Horváth Péter 580, a szentgotthárdi Cseh Bence 571, Pintér Károly 265, Poroszlai Gergő 279 (ketten 544) fát ütött. A másik három játékos már 600 fa felett teljesített - Tóth Áron 619-et, a Sport36-Vasasszonyfa játékosa, Molnár Pál 629, Brancsek János 630 fát - de már nem tudták beérni az élmezőnyt.

Az U23-as vb-n Molnár Pál tandem bronznak volt részese. Fotó: Szendi Péter

Pénteken a férfi tandem (kieséses rendszerű páros) számban Cseh Bence Tóth Áronnal szállt harcba, de egy osztrák duó által már az első fordulóban búcsúztak (1-1, 14-17). Brancsek János és Molnár Pál viszont nagyszerűen menetelt. 2-0-ra győzték le a T. Gruber, M. Gruber olasz kettőst, a második fordulóból pedig a horvát Bradaric, Rados párost a rádobásban legyőzve (1-1, 15-14) jutottak a negyeddöntőbe. Bejutottak a legjobb négybe is - szintén egy végsőkig kiélezett találkozón a szlovén Cerin és Jurancic ellenében (1-1, 13-12). A fináléba azonban már a német Rüger, Kunze duó ért (0-2) - és ott meg is szerezték a világbajnoki címet. Brancsek János és Molnár Pál a németek és a szerbek mögött a Cseh Bencééket kiejtő osztrák Zatschkowitch-Vsetecka párossal együtt bronzérmes lett.

Az U23-as vb-t megelőzően az U18-asok számára rendeztek Novigrádban világkupát. Horváth Márton, a Balogunyom játékosa és a BKV-s Soltész Zsófia összetételű magyar vegyespáros kilencedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!