Sport

2016.05.03. 13:15

Pályán az NB II-es női kézilabdacsapatok - Rangadót nyert az SZKKA és a CVSE

Körkép - Az NB II-es női kézilabda-bajnokság utolsó előtt fordulójában a Szombathely a Büköt a Celldömölk a Körmendet verte megyei rangadón, és nyert a Sárvár.

Tóth Gábor

Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA-Dr. Lupo-Büki TK 28-22 (14-11).

Szombathely, 300 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Fábián, Vámosi.

Szombathely: Jurik - Mayer 5, Pukler 7/2, Császár, Ghetu 7, Gaylhoffer, Szendrei 2. Csere: Tömő (kapus), Győrffy 2, Szecsődi, Mórocz, Jámbor 2, Csépke 1/1, Csire, Cser, Gerencsér. Edző: Bölöni Roland.

Bük: PALKOVICS 1/1 - SZABÓ N. 1, SZABÓD. 6, NÉMETH D. 5, SZABÓ R. 1, CSABAI, CSÓKA 6/1. Csere: PUKLER 1, SZENCZI 1/1, FAZEKAS. Edző: Mátés István.

A játéknap rangadóján a már bajnok SZKKA fogadta a már bronzérmes Büköt. A vendégek bátran kezdtek, míg a hazaiak sok helyzet elpuskáztak (10. perc: 2-4). A taktikus Bük lassította, tördelte a játékot, nem találta a ritmust az esélyesebb házigazda (18. perc: 8-8). A szünetig aztán - főleg lerohanásból szerzett találatokkal - háromgólos előnyre tette szert a vendéglátó. A második félidőben is kemény csatát vívtak a felek. A Bük továbbra is bátran, felszabadultan kézilabdázott, az egész mérkőzésen a hosszú támadásvezetéssel operált. Ezúttal nem játszott a tőle megszokott színvonalon az SZKKA, de így is legyűrte ellenfelét, megérdemelten nyert. Junior: 42-18.

Bölöni Roland: - A csapatom a múlt héten megnyert bajnoki cím után, nem tudott olyan teljesítménnyel előrukkolni, mint eddig. Dekoncentráltak voltunk támadásban és védekezésben is. De azért sikerült megnyernünk a megyei rangadót.

Mátés István: - Bebizonyítottuk, hogy méltán szereztük meg a harmadik helyet. A mai mérkőzésen minden játékosom nagyszerűen teljesített, és egy olyan csapattal szemben értünk el tisztes eredmény, amely jövőre egy osztállyal feljebb is a bajnoki címért küzdhet.

A körmendi Faragó Luca (labdával) tör kapura a celldömölki Füzfa Anett (balról) és Szomorkovits Adrienn szorításában. Fotó: Szendi Péter

Körmendi DMTE-Celldömölki VSE Vulkánfürdő 22-29 (13-16).

Körmend, 40 néző, NB II-as női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.

Körmend: Balogh K. - Török 6, Adorján 3, Faragó 3, Szabó A. 1, Kiskós 4/3, Cser. Csere: Bertai, Horváth T. 1, Bokor 4/1, Kalamár, Benedek. Edző: Oláh Sándor.

CVSE: SZABÓ - FREIBERGER 10, SZOMORKOVITS L. 7, VLASICH, BAGICS 3, FÜZFA 2, SZOMORKOVITS A 6. Csere: PONGRÁCZ, GEIGER 1, Marton, Balogh, Szalai, Bognár. Edző: Rozmán Gergő.

A félidő elején felváltva estek a gólok. Aztán a CVSE meglépett, kihasználta, hogy szétesett a hazaiak védekezése. A félidő végén még visszajött három gólra a házigazda, de a rutinos celliek fordulás után már nem engedték ki a kezükből az irányítást. Végig vezettek, és simán elvitték a két pontot. Junior: 30-27.

Oláh Sándor: - Az utolsó mérkőzésünkön megpróbáljuk megtartani az 5. helyünket!

Rozmán Gergő: - Örülök, hogy újabb megyei rangadót nyertünk magabiztos játékkal. Gratulálok a csapatomnak - és a Körmendnek is a jó szezonjához!

Sárvárfürdő Kinizsi-Komárom VSE 27-20 (14-14).

Sárvár, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Burghardt L., Burghardt R.

Sárvár: Takács A. - Hegyi 3, SOÓS, Pataki 4, Pup 1, DONCSECS 9, VAJDA 8. Csere: Bolfán 1, Nardai1, Varga Á. Edző: Hegyi Gábor.

Különböző okok miatt a hazai csapatból többen is hiányoztak - pedig fontos alsóházi rangadó várt a lányokra. A jelen lévők viszont óriási lelkesedéssel vetették bele magukat a csatába (talán így jobb helyen is állna a Sárvár...). Az első játékrészben két-három góllal rendre a házigazda vezetett, az utolsó öt percben egyenlítettek ki a vendégek. Így a második félidőben minden kezdődhetett elölről. De ismét ellépett a Sárvár, és a folytatásban már végig kezében tartotta az irányítást, végül biztosan nyert. Junior: 27-17.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!