Sport

2016.05.03. 13:29

Szép SZoESE-siker - Kikapott a Gotthárd NB II-es férfi kézicsapata

Körkép - Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 20. fordulójában kiadós vereségbe futott bele a Szentgotthárd, idegenben aratott szép győzelmet a SzoESE.

Tóth Gábor

Grundfos Tatabánya KC U23-Szentgotthárdi KK 44-33 (24-14).

Tatabánya, 100 néző, NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Bujdosó, Horváth M.

Szentgotthárd: Szoták - Kocsis 6, Csipszer 3, Kozák 6, Mákos P. 7, Háklár 3, Németh D. 4. Csere: Hertelendy, Hegyi, Bokor 1, Mákos M. 3, Végh, Surányi. Edző: Péter Zsolt.

A forduló rangadóján a második fogadta a negyediket. Sok hibával kezdtek a vendégek. Az ellenfél pontosabban, gyorsabban, agresszívabban játszott, gyorsan tetemes előnyre tett szert. Fordulás után is az esélyesebb házigazda diktálta a tempót, a Szentgotthárd nem tudott újítani, végül biztos tatabányai győzelemmel ért véget a mérkőzés. Junior: 25-25.

Tánczos Balázs hét góllal segítette a SZoESE gárdáját. Fotó: Unger Tamás

Georgikon DSE Keszthely- Szombathelyi Egyetemi SE 21-26 (12-14).

Keszthely, 90 néző, NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Réger, Vadróczki.

SZoESE: RÉDECSI - SKODA 5/2, HUSZÁR 3, KATONA 5, KORCSMÁROS 4, TÁNCZOS B. 7, ALBERT 2. Csere: SURÁNYI (kapus), Kapui, Ludvig B., Gál, Horváth Zs., Oláh. Játékos-edző: Skoda Bence.

A két hasonló képességű csapat mérkőzését a vendégek kezdték nyugodtabban, gyorsan magukhoz ragadták a vezetést (4. perc: 1-3). Az egyetemisták jól védekeztek, a kapuban mind Rédecsi, mind Surányi gyakran találkozott a labdával és a támadójáték is gördülékeny volt. A hazaiak hiába próbálkoztak, a vendégeknek mindenre volt válaszuk: hol Tánczos és Huszár átlövései, hol Skoda és Katona betörései voltak eredményesek. A szombathelyiek végig kontrollálták a játékot, és egymásért nagyot küzdve győztek. Junior: 25-33.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!