Sport

2016.06.08. 17:54

A fiúk Bornemissza emlékére bunyóztak - A Fitt-Box csapata nyerte a Dobó Katica Kupát

Eger - Szép vasi (Fitt-Box Ökölvívó SE Kőszeg, Skorpió Box Club Szombathely) ökölvívó sikerek születtek a Bornemissza Gergely emlékversenyen és a Dobó Katica Kupán.

Tóth Gábor

A 66. Bornemissza Gergely junior és ifjúsági nemzetközi emlékversenyen a fiúk léptek szorítóba. A 3. Dobó Katica Kupán a lányok léptek szorítóba - minden korosztályban. A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület kilenc fővel vett részt a háromnapos tornán, négy arany-, egy ezüst-, és három bronzérem lett a mérleg. A női mezőnyben a Fitt-Box nyerte az összesített csapatversenyt.

Érmes eredmények. Női, serdülő, 54 kg: 2. Pesti Gabriella. Junior, 54 kg: 1. Finesz Kamilla. 60 kg: 1. Hámori Luca. 75 kg: 1. Ambrus Viktória (büki szakosztály). Felnőtt, 81 kg: 1. Szabó Luca. Férfi, ifjúsági, 60 kg: 3. Jankó Krisztián. 75 kg: 3. Papp Tamás. Junior, 60 kg: 3. Radics Béla.

- Elégedett vagyok versenyzőink teljesítményével - értékelt a Fitt-Box vezetőedzője, Varsányi Áron. - Jankó Krisztián teljesítményét mindenképp kiemelném, hiszen két válogatott versenyzőt is felülmúlt. Radics Béla az elődöntőben már nem lépett kötelek közé, mert az első meccsén összeszedett egy sérülést, és a közelgő Európa-bajnokságon való szereplését nem szerettük volna kockáztatni. A lányoknak erős riválisokkal szemben is sikerült hozni a jó formájukat, ami biztató a jövőre nézve.

A szombathelyi Skorpió Box Club két versenyzőjét nevezte Egerben - mindketten első hivatalos bunyójukra készültek.

Serdülő, lány, 44 kg: 2. O. Vadász Antónia. Junior, fiú, 57 kg: 2. Nagy Péter Szabolcs.

- Antónia a Madárfészek bunyósát, Péter pedig a Vasas bokszolóját verte az elődöntőben, vagyis mindketten komoly eredménnyel mutatkoztak be pályafutásuk első meccsén - fogalmazott Varga Roland, a Skorpió Box Club vezetőedzője. - Ráadásul utóbbi a döntőben is olyan teljesítménnyel rukkolt elő, hogy az aranyérmet is megérdemelte volna - a bírók sajnos másként látták. Elégedett vagyok a fiatalokkal, mindketten nagy szívvel bunyóztak, bírták a sorozatterhelést, szép jövő előtt állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!