Sport

2016.06.02. 18:04

A Paks került lépéselőnybe a bronzcsatában

Gyenge kezdés után a Paks talált előbb magára, és mivel a hazai hármasok ültek a vendégekével ellentétben, az ASE egyre magabiztosabban, míg a Körmend egyre bizonytalanabbul támadott. Voltak fellángolásai a vendégeknek, de a bronzéremhez ennél élesebb, pontosabb játék kellene.

Németh Zsolt

Atomerőmű SE – Egis Körmend 93–81 (22–15, 24–19, 24–22, 23–25)
Paks, 600 néző V: Benczur, Török, Szabó
PAKS: KOVÁCS 19/15, Medve 6/6, Barnies -, Eilingsfeld 7/3, Tóth Á. 8/3Csere: Dunn -, WILL 14/12, WATKINS 20, FOMIN 13/5, Illés 6/3Vezetőedző: Schmidt Béla
KÖRMEND: PETTY 15, CHANNELS 16/12, McKinney-Jones 10, Dickerson 10, DUINKER 14Csere: Ferencz 8/6, Lakosa 6/3, Tóth N. 2, Németh Á. -Vezetőedző: Teo Csizmics
Az eredmény alakulása. 4. p.: 8-8. 7. p.: 12-13. 13. p.: 26-17. 18. p.: 39-28. 21. p.: 46-39. 27. p.: 57-51. 33. p.: 77-63. 38. p.: 91-74.

A körmendiek egy rövid, délutáni pihenő után érkeztek Paksra, ahol az Amerikába távozott Donald Robinson nélkül felálló ASE várt rájuk. Teo Csizmics a mérkőzés előtt elmondta, hogy nem is emlékszik ilyen helyzetre, amikor egyetlen sérült játékosa sincs. Mindenki egészségesen várta a találkozót. Az elején kapkodó volt a játék, kevés kosár esett. A 4. percben Dickerson kosara után vezetett először az Egis Körmend. Aztán hárommal ment az ASE, de Ferencz kettese után már Schmidt Béla kényszerült időt kérni, mert újra hátrányba került a csapata. Aztán kimaradtak a vendégek támadásai, és a negyed végére hét ponttal lépett el az ASE. Alig kezdődött el a második negyed, Teo Csizmics kikérte első idejét, miután homállyal fejezte be első támadását csapata. Bár az edző az előző két napban leginkább motiválni igyekezett játékosait, egyelőre ez nem igazán látszott a Körmend játékán. Lakosa lopott labdát, de a zárkózásra még várni kellett, Channels hármasáig. A kilencedik kísérletből született meg az első körmendi hármas. 29-24-nél megint hazai időkérés szakította meg a játékot, mert felgyorsult az MTE játéka. Hatott a szünet, mert Watkins büntetője után már tízzel ment a Paks. A nagyszünetig, a vendégek hibáit kihasználva ezt egy duplával még meg is toldották. 5-0-s rohammal igyekezett az Egis Körmend, de Medve triplával válaszolt. Kovács negyedik hármasa után már 13 volt közte. Teo Csizmics megint időkéréssel próbált változtatni. Channels hármasa után nyolcig zárkózott az MTE. A vendégtáboron semmi sem múlt, végig űzték csapatukat. 57-51-nél már közel jártak a vendégek a Pakshoz, de Kovács ötödik triplája és jó védekezése után Duinker kapott támadóhibát, Will és Illés is hármast dobott, aztán Will újra, és máris 15 lett közte. Will folytatta, 23-ből 15 triplát értékesített az ASe, ezzel nem lehetett versenyezni, különösen sok hibával, gyenge támadójátékkal. Aztán jött Ferencz és vágott két triplát, 11-ig jött fel a Körmend, paksi időkérés következett 77-66-nál. A Paks büntetőkből növelte újra előnyét. Fomin és Watkins állhatott többször is a vonalra, miközben Dickerson a negyedik hibája miatt ült a cserepadon. Aztán a játék továbbra is Watkins büntetőiről szólt. A légiós már 11 lepattanónál és 20 pontnál tartott. Az utolsó percek csak formaságot jelentettek, az ASE magabiztosan nyerte a csata első meccsét, folytatás vasárnap, Körmenden.

Mestermérleg:

Schmidt Béla: – Nagyon örülök, jó meccset játszottunk. Ma mindenki koncentráltan, motiváltan állt a játékhoz. A tudásához képest mindenki megpróbált mindent beletenni. Örülök, hogy ma több magyar játékost tudtam szerepeltetni, itt Will Tamásra is gondolok és nagyon nagy öröm volt számomra, hogy Illés Mátét is be tudtam forgatni a játékba, ami nagyon pozitívan sült el.

Teo Csizmics: – Gratulálok a győztesnek! Ez egy előzmény nélküli, jó mérkőzés volt. Igyekeztünk jól védekezni, de a Paks remekül játszott, nagyon jól dobtak, talán jobban is akarták a sikert. Még egyszer gratulálok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!