Sport

2016.06.07. 13:33

Bajnok lett az U 20 - Történelmi aranyéremmel zárták a szezont a fiatalok

Szombathely - Bajnoki címmel zárta a 2015/2016-os korosztályos szezont a Swietelsky-Haladás VSE I. osztályú U20-as futsalcsapata.

Tóth Gábor

Remek szezon van a Haladás VSE U20-as futsalcsapata mögött. Már az alapszakaszban érződött, hogy összejöhet valami emlékezetes eredmény, ugyanis az ötcsapatos nyugati csoportban másodikként zárt hat győzelemmel, két vereséggel. A felsőházi rájátszásba mindkét csoportból az első három jutott. Itt indult be csak igazán a szekér: a szombathelyiek zsinórban hét győzelemmel nyitottak. Végül nyolc győzelemmel, egy döntetlennel, egy vereséggel végeztek a tabella élén. Az idei utolsó, döntőnek beillő hazai meccsén a legfőbb rivális Berettyóújfalut verte 8-3-ra a Haladás korosztályos gárdája (gól: Lénárt P., Kalló P. 5, Sipos G., Gyurácz D.). A bajnoki aranyérem mellé még egy különdíj is Szombathelyre került, 16 találatával ugyanis Kalló Péter lett a felsőházi rájátszás gólkirálya.

- Nagyon örülök, hogy az utolsó, döntőnek beillő meccs mindenkiből a legjobbat hozta ki. Elismerésem a csapatnak, hogy végig nagyon fegyelmezetten és elszántan játszott - értékelt az U20-as gárda edzője, Pálmay Tamás. - De az egész év remekül sikerült, sokat és jól dolgoztak, sokat fejlődtek a srácok. Úgy érzem, hogy összességében megérdemelten került Szombathelyre az U20-as bajnoki cím. Élmény volt megélni a fiúkkal, a szurkolókkal együtt ezt a történelmi sikert! Akad sok tehetség az utánpótlásunkban, bízom benne, hogy a legjobbak előbb-utóbb a felnőtt keret játékosaként is sikeresek lesznek. Egyébként Gyimesi, Kajáry, Sipos, Farkas, Kendik és Kalló már be is mutatkozott a felnőttek között. Fájó pont viszont számomra, hogy a korosztályos válogatottaknál csak és kizárólag Sipos Gergőt vették számításba. Nem tudom, hogy mit kellene még tenniük a fiataljainknak, hogy bizonyíthassanak címeres mezben. Kérdezik tőlem a srácok - teljes joggal -, hogy milyen válogatási elvek szerint dolgoznak a nemzeti csapatoknál, de nem tudok nekik megnyugtató választ adni...

A bajnokcsapat kerete: Gyimesi Máté, Mester Bálint, Kajáry Dominik, Horváth Levente, Gyurácz Dávid, Sipos Gergő, Tóth Balázs, Fodor Levente, Kalló Péter, Németh Dominik, Kendik Dominik, Lénárt Ádám, Farkas Péter, Kulcsár Áron, Peszleny Szilárd játékosok, Szarka Dorisz erőnléti és koordinációs edző, Tyukász Péter kapusedző, Pálmay Tamás vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!