Sport

2016.06.07. 14:53

Bronzéremmel térne haza az Egis Körmend a szezon utolsó bajnokijáról

Körmend - Szerdán 18 órától rendezik Pakson az Atomerőmű SE-Egis Körmend férfi kosárlabda-találkozót, amelyen mindenképpen eldől, hogy melyik csapat végez a bajnokság harmadik, illetve negyedik helyén.

Németh Zsolt

A vasi piros-feketék közönségszórakoztató, pontokban is gazdag találkozón köszöntek el a hazai pályától vasárnap, de ez csak az egyenlítést jelentette a párharcban. Az éremért még meg kell küzdeni Pakson.

A hírek szerint Chris Dunn és Eilingsfeld János is sérült az ASE keretében, de a körmendiek is hoztak áldozatot a hazai sikerért. Tóth Norbertnek felrepedt a szemöldöke, Josh Duinkernek pedig annak ellenére tört le az egyik metszőfoga, hogy minden mérkőzésen fogvédőt visel.

A bajnokság végeztével Körmendről távozó Tóth Norbert utolsó mérkőzését vívja a Rába-parti klub színeiben. Fotó: Szendi Péter

- De mindez nem számít, mindenki hajtani fog a bronzért - ezt már Teo Csizmics, a Rába-parti csapat vezetőedzője mondta. - Akarjuk azt az érmet és harcolni fogunk érte. Többször mondtam a fiúknak, hogyha egy lábon is, de akkor is játszani kell. Lehet betegség, sérülés, most már mindegy, ez az egy meccs van hátra, amelyen teljes odaadással, hittel és szívvel kell játszanunk. Nincs több esély, ezen a meccsen érhetjük el a mostani célunkat, ami számomra is fontos. Megnyertük a Magyar Kupát és a bajnokságot is éremmel zárhatjuk. Ez szerintem összességében remek szezont jelent. Ebben a helyzetben mindegy, kivel nézünk farkasszemet, a lényeg, hogy győzzünk! Az első találkozón nem kezdtünk jól, az Atomerőmű előbb kapta el a fonalat, és remekül dobtak a hazai játékosok - folytatta Teo Csizmics. - Nyilván hazai pályán ők az esélyesebbek, de úgy érzem, most rajtuk lesz nagyobb a nyomás. Fontos, hogy a játékosok mentálisan készen álljanak a meccsre, hiszen a szezon vége felé sok minden jár már a fejekben, ami ilyenkor normális. Kedden délután útra kelünk és azon leszünk, hogy erre a meccsre még teljes koncentrációval készüljenek a fiúk, hogy pontosabban célozzanak, mint a múlt héten, és a védekezésünk is hatékonyabb legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!