Sport

2016.06.14. 16:46

Vörös Csabát kellemesen meglepték az olaszok

Szombathely - Vörös Csaba, a Haladás volt csapatkapitánya azt kapta az Eb első meccseitől amit várt: óvatos, taktikus csapatok vívtak egymással.

Tóth Gábor

A Haladás saját nevelésű középső védője 1976 és 1989 között 266 NB I-es mérkőzésen viselte a zöld-fehér mezt, csapatkapitánya is volt a gárdának. Az élvonalban 11 gólig jutott. Tizenegyszer futballozott az olimpiai válogatottban, kétszer válogatták be a felnőtt együttes keretébe. A Haladás egyik legszebb, legeredményesebb időszakában futballozhatott a Rohonci úton. Az 1976/1977-es szezonban az 5. helyen végzett a csapat, ezzel a vidék legjobbja lett. Az 1981/1982-es szezonban a Közép-európai Kupában játszhatott a Haladás, többek között az AC Milan ellen. 1983-ban tagja volt annak a Haladásnak, amely Indiában megnyerte Nehru Kupát. Vörös Csaba ma a Haladás technikai vezetőjeként dolgozik.

- Eddig azt kaptam az Eb-től, amit vártam. A csapatok zöme óvatosan, taktikusan futballozott, a biztos egy pont reményében lépett pályára az első fordulóban - osztotta meg tapasztalatait Vörös Csaba. - Persze a folytatásban már kevésbé lehet taktikázni. Azoknak a csapatoknak, amelyek az első körben nem a várt eredményt hozták, fel kell vállalniuk a bátrabb játékot. Nagyon tetszett a német-ukrán meccs. Mindkét fél remekül futballozott, sok helyzetet alakított ki. A németek már most jól fociztak, de egyre jobbak és jobbak leszenek. Az ukránok remek produkciója nem lepett meg. A Haladással szoktunk edzőmeccset játszani ukrán csapatokkal, a futballistáik küzdenek, hajtanak, és még focizni is tudnak. Az olaszok kellemesen megleptek. Roppant szervezett futballal rukkoltak elő, de nem csak a híres védekezésük volt dicsérhető a belgák ellen, ugyanis szép, korszerű támadásokat vezettek. Ám most nincsenek a soraikban olyan meccseket eldönteni képes egyéniségek, mint az korábban megszoktuk, ami azért az egyenes kiesées szakaszban visszaüthet. A sokra tartott belgáktól több, sokkal több kell a folytatásban. Mint ahogyan a házigazdától is. Bár szerintem a franciák a hazai pályát megkapják majd, így sokáig eljuthatnak - de nem hiszem, hogy megnyerik az Eb-t. Jó focit játszik, komoly neveket vonultat fel a horvát válogatott, összehozhat egy jó eredményt. Tetszett az angolok játéka is. Gyorsan futballoznak, sokat támadnak, kontrollálják a meccset. Van lehetőség a csapatban - az oroszok ellen nagyon nem volt szerencséjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!