Sport

2016.07.27. 16:20

Dolgozik a HVSE - Az NB I/B-re készül a női kézilabdacsapat

Szombathely - Megkezdte a felkészülést a 2016/2017-es szezonra a Haladás VSE - formálódó - NB I/B-s női kézilabdacsapata.

Tóth Gábor

A lányok a napokban délelőttönként a Sugár úti Atlétikai Centrumban, délutánonként pedig Körmenden, a Rendészeti Szakközépiskola tornacsarnokában dolgoznak. A munkát, a felkészülést Hamar Zoltán vezetőedző irányítja. A 37 esztendős, veszprémi születésű tréner Veszprémben, Balatonfüreden és Székesfehérváron kézilabdázott - zömében NB I/B-s csapatokban. Öt éve edzősködik, férfi és női utánpótlásgárdáknál dolgozott Veszprémben, Siófokon.

Hamar Zoltán vezetőedző (középen) osztja az utasításokat - a tréner bízik a fiatal játékosaiban
Fotó: Unger Tamás

- Örömmel mondtam igent a Haladás felkérésének, megtisztelő, hogy egy ilyen patinás klubnál dolgozhatok. Továbbá szakmailag is előrelépés a szombathelyi lehetőség - jelezte Hamar Zoltán, akit egyébként családi kötelék fűz Szombathelyhez, Sárvárhoz és Szarvaskendhez is. - Megítélésem szerint sikerült egy jó csapatot összerakni. A keret felét helyi, helyi kötődéssel bíró játékosok alkotják, a többiek pedig Győrből, Mosonmagyaróvárról és Székesfehérvárról érkeztek. Én választottam ki a játékosokat, nagy munka van benne, de szerintem sikerült jól választani, igazolni. A lányok zöme gyerekkorától kézilabdázik, minőségi képzést kapott, így az alapok megvannak - és az emberi tulajdonságokat is figyelembe vettem a kiválasztásnál. A klubvezetés azt kérte tőlem, hogy egy olyan csapatot rakjak össze, amely három-négy éven keresztül is együtt tud játszani, és folyamatosan fejlődik. Ennek megfelelően 21-22 éves játékosok alkotják a gerincet. Jelen pillanatban 13 felnőtt korú játékosunk van, a többi hely kiadó az utánpótláskorúaknak - igyekszem majd minél több lehetőséget adni a fiataloknak. Ismerem a mezőnyt, ismerem az ellenfeleket, szerintem az első szezonunkban az első nyolc hely valamelyikét célozhatjuk meg. Ugyanakkor ezt a fiatal társaságot csapattá kell még gyúrnom. Jelenleg napi két edzéssel készülünk, de az edzésszámot hamarosan felemeljük napi háromra. Komoly terveink vannak a jövőt illetően, ennek megfelelő hozzáállást várok a lányoktól - akik szerencsére motiváltak, vevők a munkára. Augusztus 8-12-én Veszprémben a 28 ország 167 csapatával megrendezésre kerülő Cell Kupáért szállunk harcba, 14-én pedig Dunaújvárosban veszünk részt egy felkészülési tornán. A vezetőség minden segítséget megad, hogy csak a munkára kelljen koncentrálnunk.

- A bajnoki meccseinket - addig, amíg fel nem épül a Rohonci úti sportkomplexum - Bükön játsszuk - árulta el Gál Sándor szakosztályvezető. - A szombathelyieknek, a Vas megyeieknek a Haladás név egyet jelent a sporttal, a minőségi sporttal - vagyis tudjuk, hogy nagy a felelősség rajtunk. Az elmúlt egy évben sokat dolgoztunk, hogy a régi-új kézilabda-szakosztályt felépítsük. Bár még csak az út elején járunk, azt kijelenthetem, hogy a terveknek megfelelően haladunk. A felnőttcsapat mellett junior- és serdülőegyüttest is indítunk. A létszám rendben van, a szakmai stáb felállt. Bízom benne, hogy a jövőben sok örömet szerezzünk a kézilabdasportág szombathelyi, Vas megyei kedvelőinek, a Haladás szurkolóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!