Sport

2016.07.14. 15:02

Hűvös idő várható a Vasi Vasemberen

Szombathely - Szombaton 11 órakor a férfiak futamával rajtol el a 32. Vasi Vasember olimpiai távú triatlonverseny.

Horváth Erika

Mint Jerse András versenyigazgatótól megtudtuk, felkészültek az 500 induló fogadására; már felfestették a pályát, a Tófürdő melletti parkolót pénteken rendezik be kerékpáros depónak. A meteorológiai előrejelzések szerint szombaton a verseny idejére vihar nem várható, de hűvösebb idő és eső igen. A verseny napján a vezető versenybíró dönt arról, hogy az 1400 méteres úszáson - amelyet a Csónakázótóban teljesítenek a résztvevők - lehet-e neoprén öltözetet használni. Csak akkor, ha a víz hőmérséklete 22 Celsius fok alá csökken.

Tavaly nem fáztak a Csónakázótó vizében a résztvevők
Fotó: Szendi Péter

Úszással kezdődik tehát az - egyébként amatőr ranglista - verseny szombaton, a férfiak 11, a nők 11.30-kor rajtolnak. A 40 km-es kerékpárostáv útvonala: Kenderesi u. - Bartók Béla krt. - Brenner T. krt. - Külső Nárai út - Nárai - Pornóapáti - Horvátlövő - Vaskeresztes - Felsőcsatár - Narda - Torony - Sé, Szombathely, Dolgozók útja - Kenderesi u. A 10 km futást négy körben - Kenderesi út - Bartók B. krt. - Árpád u. - Múzeumfalu - Kenderesi u. - versenyközpont - teljesítik a résztvevők, az egyéni indulók, illetve váltók. Az eredményhirdetés kb. 15.30-kor várható.

Szombaton 6-18 óráig lezárják a forgalom elől a Kenderesi útnak a Bartók Béla körút és az oladi kishíd közötti szakaszát. A kerékpáros-útvonalon részleges forgalomkorlátozásra kell számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!