Sport

2016.07.14. 18:10

Jöhet a középdöntő - Pályán a magyar női strandkézi-válogatott

Budapest - Vége a csoportküzdelmeknek, továbbjutott a középdöntőbe a hazai rendezésű (Margitsziget, Palatinus strand) strandkézilabda-világbajnokságon a magyar női válogatott.

Tóth Gábor

A magyar női strandkézilabda-válogatott - a szombathelyi Virág Noémival a soraiban - a nyitónapon, kedden legyőzte Thaiföldet (2-0) és Argentínát (2-1). Szerdán az Ausztrália elleni győzelemmel nyitottak a mieink (2-1), ám Spanyolország jobbnak bizonyult (1-2). Csütörtökre az Olaszország elleni rangadó maradt: a csatából a magyar együttes került ki győztesen (2-0).

A középdöntőbe az A és a B csoport legjobb három-három csapata jutott - az A csoportban Spanyolország (4 pont) lett az első, Magyarország a második (2 pont), Olaszország a harmadik (0 pont). A csapatok az egymás elleni eredményeket viszik magukkal, csak a másik csoportból érkezettekkel játszanak. A középdöntőből az első négy jut az elődöntőkbe, ahol 1-4, 2-3 párosítással játszanak.

Virág Noémi játszik, jól érzi magát a válogatottban
Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség

- Nem úgy kezdtük a vb-t, ahogyan azt elvártuk magunktól, döcögött a játék, az első három meccsen ugyan nyertünk, de szenvedtünk, majd Spanyolországtól ki is kaptunk - árulta el az NB I/B-s Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia kézise, a válogatott védőjátékosa, Virág Noémi. - Aztán összültünk, megbeszéltük a dolgokat, rendeztük a sorainkat - és átgázoltunk az amúgy jó erőt képviselő olaszokon. Jó a közösség, jó ebben a csapatban játszani. Remek a szervezés, és egyre több a szurkoló - szeretnek minket a drukkerek, öröm előttük játszani. A középdöntő első meccsén a Norvégokat meg kell vernünk, és akkor fél lábbal már a négy között vagyunk. Brazília nagyon erős ellenfél, ki-ki meccsre van kilátás. Végül következik a torna meglepetéscsapata, Tajvan, itt is csak a győzelem az elfogadható eredmény. Ha minden jól megy, szombaton elődöntőt játszunk.

A középdöntő programja, péntek: Magyarország-Norvégia (10.00), Magyarország-Brazília (21.30). Péntek: Magyarország-Tajvan (11.40).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!