Sport

2016.07.17. 18:30

Negyedikek a lányok

Negyedik helyen zárta a hazai rendezésű (Margitsziget, Palatinus strand) strandkézilabda-világbajnokságot a magyar női válogatott.

Tóth Gábor

A szombathelyi Virág Noémit is a soraiban tudó válogatott a csoportmeccseit négy győzelemmel (Thaiföld, Argentína, Ausztrália, Olaszország), egy vereséggel (Spanyolország) tudta le. Így a csoportból Spanyolország mögött, Olaszország előtt másodikként jutott a középszakaszba (e csapatok vitték magukkal az egymás elleni eredményeket).

A csoport, végeredmény: 1. Spanyolország 10 pont, 2. Magyarország 8, 3. Olaszország 6, 4. Ausztrália 4, 5. Argentína 2, 6. Thaiföld 0.

A középdöntőt a meglepetéscsapat Norvégia elleni meglepő vereséggel (1-2) kezdte csapatunk. Majd következett a címvédő Brazília - nagy csatában maradtunk alul (1-2). Az utolsó középdöntős meccsen Tajvan ellen csak a győzelem volt az elfogadható eredmény, a lányok meg is oldották a feladatot, biztosan nyertek (2-0).

A bronzérmes magyar női strandkézilabda-válogatott Fotó: MKSZ

Középdöntő, végeredmény: 1. Brazília 10 pont, 2. Norvégia 8, 3. Spanyolország 6, 4. Magyarország 4, 5. Olaszország 2, 6. Tajvan 0.

Az elődöntőben 1-4, 2-3 párosítás szerint folytatódott a küzdelem szombaton. Brazília ismét legyőzte a mieinket (0-2) - így maradt számunkra a bronzmeccs. A másik ágon Spanyolország 2-1-re legyűrte Norvégiát.

A vasárnapi bronzmérkőzésen tehát az a Norvégia várt ránk, amely a középdöntőben egyszer már jobbnak bizonyult. És a norvégok ismét győztek, ismét 2-1-re. A fináléban Spanyolország legyőzte (2-1) Brazíliát.

- Ha valaki egy éve azt mondja nekem, hogy újoncként vb-negyedik leszek a magyar női strandkézilabda-válogatottal, rögtön elfogadom. Ám így, hogy ennyi munkát beleraktunk a vb-be, rengeteget szenvedtünk a felkészülés alatt, hazai pályán játszottunk, roppant csalódott vagyok - fogalmazott elkeseredetetten a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia játékosa, Virág Noémi. - Mivel nem szereztünk érmet, lemaradunk a nem olimpiai sportágak világjátékról is - akkor van esélyük a részvételre, ha valaki visszalép. Jövőre Európa-bajnokság, szeretnénk javítani. És reményei szerint én is ott leszek abban a válogatottban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!