Sport

2016.07.26. 14:47

Válogatott duó - Munkába állt Tóth II. és Tálosi

Szombathely - A válogatott Tálosi Szabina és Tóth II. Alexandra leigazolásával óriási húzott a Viktória-Trend Optika FC női NB I-es labdarúgócsapatának vezetése. A vasi együttes így akár a bajnoki címért is versenyben lehet.

Pum András

Találóan jegyezte meg korábban lapunknak Csordás Csaba, a bajnoki bronzérmes vezetőedzője Tálosi és Tóth leigazolása kapcsán, hogy „az egész NB I. bennünk irigyel". Nos, nem túlzott, a legutóbb az osztrák, oberwarti (Felsőőr) Südburgenlandban szereplő duóval együtt ugyanis nem kevesebb mint 114 válogatott fellépés is érkezett. Tálosi eddig 74, Tóth II. 40 alkalommal szerepelt a nemzeti tizenegyben.

Fotó: Unger Tamás

- Az első félév nekem és a csapatnak is nagyon jól sikerült, beválasztottak a bajnokság B-válogatottjába is - mondta az elsősorban védekező középpályásként bevethető, 25 éves Tóth II. Alexandra, aki két éve szerződött Szombathelyről a Südburgenlandba. - Ám ezt követően - talán a gyakori edzőváltások miatt - már nem szerepeltünk olyan jól, a korábbi és a legutóbbi bajnokságban is a hátsó régióban végeztünk. Hozzá kell tenni, három csapat - Sturm, Spratzern, Neulenbach - kivételével a többi együttes hasonló szintet képvisel, ebből kifolyólag pontszámban nem volt nagy különbség a csapatok között. Az osztrák futballisták egyébként játékban nem, fizikálisan viszont erősebbek a magyaroknál. Amikor megkeresett a Viktória, egy kicsit gondolkodtam, mitévő legyek, de aztán azt mondtam: ha a szintén hazacsábított Tálosi Szabina is jön, én is megyek. Másrészt vonzó volt, hogy azt láttam, fejlődik a csapat, van perspektíva, sok a fiatal, korosztályos válogatott is. Nem utolsósorban Csordás Csaba - aki Ausztriában edzőm volt - személye is döntőnek bizonyult, vele emberileg és szakmailag is jól kijöttem a Südburgenlandnál. Korábban gyakran kijártam a Viktória-meccsekre, tehát abszolút képben voltam a játékosokat, a gárda erejét illetően. Azokkal, akikkel korábban nem futballoztam együtt, hamar megtaláltam a közös hangot, a többieket pedig ismertem. Ami a terveket illeti, a bajnokságban és a kupában is döntőt szeretnénk vívni, a válogatottban pedig vissza akarom verekedni magam a kezdőcsapatba, stabil játékossá válni - az utóbbi időben ugyanis kevesebb lehetőséget kaptam.

- Három és fél éve igazoltam a Viktóriából Ausztriába, az első két bajnokság jól sikerült, majd kulcsjátékosok is távoztak, ekkor már gyengébb kerettel szerepeltünk - jelezte a 27 éves belső védő Tálosi Szabina. - Én sem éreztem már azt a motivációt, mint korábban. A játékommal nem volt gond, de már kezdtem kicsit beleszürkülni, ennek ellenére nem volt egyszerű eldönteni, hogy hazatérek. Közelebb vagyok pályafutásom végéhez, mint elejéhez, azért szerződtem a Viktóriába, hogy érmeket szerezzek. A csapatból szinte mindenkit ismertem korábbról, nem okozott gondot a beilleszkedés. Miután a korábbi - Bánfalvi Attila - és a jelenlegi - Csordás Csaba - edzővel együtt dolgozom az Illés Akadémián, naprakész voltam a csapatból. Jó lenne, ha idén a tavalyi harmadik helyet felülmúlnánk és a kupában finálét játszanánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!