Sport

2016.07.30. 06:03

Vasszécseny sportolt

Nagy sikert aratott a vasszécsenyi sportnap - több mint 300-an vettek részt a játékos vetélkedőkön, a legkülönfélébb programokon.

Tóth Gábor

Első alkalommal rendezték meg az elmúlt szombaton a főzőversennyel egybekötött sportnapot Vasszécsenyben a kastélyparkban és a sporttelepen. A megnyitón az olimpiai bajnok Pars Krisztián is részt vett, majd állta a kérdéseket, osztogatta az aláírásokat, és benne volt a közös fotózásban is.

Első programként Herczeg Attila mozgatta meg a vállalkozó kedvűeket egy kis zumbával, amit a nosztalgia járművek felvonulása követett. Közben elkezdődtek a vetélkedők, a kicsik az „olimpiai faluban”, a hölgyek az „arénában” mérhették össze ügyességüket. Majd a családok léptek porondra. Nagy sikert aratott Szombathelyi Crushers amerikaifocistáinak bemutatója. Az érdeklődők kipróbálhatták a védőfelszereléseket, ütközéseket, a passzolást és az elkapást is. Közben elkészültek az ételek, amelyeket a Nagy Attila polgármester vezette zsűri után a látogatók is megkóstolhattak. Különleges ízű, igényes körítésű ételeket vonultattak fel a csapatok. A finom illatok meghozták a férfiak étvágyát is, ám ők nem értek rá ízlelgetni, mert megkezdődött a legnézettebb és legnagyobb létszámú vetélkedő, ahol eldőlt, ki lesz 2016-ban a „falu bikája”. Szoros volt a küzdelem, többek között rönköt hajítottak, célba dobtak gumicsizmával, asszonyt mentettek a tűzből. A sportvetélkedők lezárásaképpen a Jáde Hastánc Stúdió lányai mutatták meg tudásukat a nagyérdeműnek. Végül „retro és mulatós” bulin szórakozhattak a legtovább, hajnalig kitartók. Az este nagy meglepetése a színpadon, a nagy közönség előtt történt lánykérés volt - természetesen igen volt a válasz.

- Nagy örömünkre az eseményre a vártnál többen érkeztek, úgy 300 fő körül mozgott a létszám - árulta el a szervezők nevében Forrai Dániel (akinek Palkó Diána volt a társa a nagy munkában). - Büszkék vagyunk a falura, a lakókra, a más településekről érkezőkre, hogy aktívan kivették részüket a sportnapból - nélkülük nem jöhetett volna létre az a szuper hangulat. Igyekeztünk mozgalmas programot, színes sportpalettát összeállítani - mindenki megtalálhatta a kedvére való sportágat, műsort. A sportnap elérte a célját, együtt mozogtak a családok, összekovácsolódott a közösség.

Eredmények, falu bikája (21 versenyző): 1. Barta András, 2. Völfer Tibor, 3. Palkó László. Falu asszonya (14 versenyző): 1. Galambos Marianna, 2. Kovács Ramóna, 3. Varga, Bodó Anita. Családi vetélkedő (6 csapat): 1. Novák Arnold és családja, 2. Horváth György és családja, 3. Farkas Zsolt és családja. Főzőverseny (11 csapat): 1. Cookták (ifj. Varga János, Varga-Bodó Anita, Tóth Milán, Varga János, Varga Jánosné), 2. Körmös csapat (Kovács Ramóna, Kovács Kitti, Simon Márk, Kiss Tamás), 3. Kopasz Kutyák (Kovács Ferenc, Szaller Krisztián).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!