Sport

2016.08.08. 13:08

Ezüstérmes Pingvinek - Jól teljesítettek a vasiak az osztrák görhokibajnokságban

Elbukta a döntő harmadik - hazai - felvonását a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub, így ezüstéremmel zárta a 2016-os osztrák görhokibajnokságot.

Tóth Gábor

Az alapszakaszgyőztes Pingvinek az egyik fél két megnyert meccséig tartó döntőt az osztrák HCD Wien gárdájával vívták. A szombathelyiek az első, bécsi meccsen kikaptak 2-0-ra, majd a hazai visszavágón 4-2-re nyertek. A mindent eldöntő harmadik csatának vasárnap adott otthont az oladi Pingvin Aréna. Ám az ünneplés elmaradt, a több mint száz szurkoló legnagyobb bánatáta a vendégek 6-4-re jobbnak bizonyultak (gólszerzők: Szántó O., Geosits L., Singer E., Tóth Zs.).

Állnak balról: Szántó Olivér, Tóth Attila, Kovács András csapatvezető, Németh Gergő, Geosits Levente, Singer Márk, Csergő István edző. Elöl: Petényi Róbert, Sipos Pál kapus, edző, Sipos László, Göncz Szabolcs, Tóth Zsolt. A képről hiányzik: Singer Erik, Varga Árpád, Nagy Dusán

A vendégek az első félidőben 3-1-re vezettek, a Pingvinek visszajöttek a meccsbe, 3-3-ra egyenlítettek, ám ekkor - a roppant szigorú osztrák játékvezetők döntései következtében - kettős emberhátrányba kerültek, amit két góllal büntetett a HCD Wien, és innen már nem volt visszaút.A Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub a kilenc csapatot felvonultató osztrák görhokibajnokság alapszakaszát 13 győzelemmel, 2 döntetlennel, egy vereséggel tudta le, így az első helyről várta a rájátszást - érdekesség, hogy a HCD Wien ellen már az alapszakaszban sem ment, egy döntetlenre, egy vereségre futotta ellene. Az elődöntőben az ugyancsak szombathelyi Ferrum Légió ellen két biztos győzelemmel léptek tovább a Pingvinek.

Aztán következett a már említett finálé.- Egy jó szervezett, színvonalas bajnokságban sok minőségi csapattal játszottunk, kiélezett mérkőzéseken edződhettünk - árulta el Göncz Szabolcs csapatvezető. Először fordult elő a bajnokság történetében, hogy a mérkőzéseknek Szombathely is otthont adott - szerencsére a Pingvin Aréna népszerű volt a szurkolók körében is. Az ezüstéremmel nem lehetünk elégedetlenek, hiszen tavaly hatodikként végeztünk, vagyis sokat fejlődött a megfiatalított csapatunk. Persze egy ideig még fájni fog az elveszített döntő. Jövőre megpróbálunk előrébb lépni!

A döntő szünetében díjazták az U13-as bajnokság gólkirályát, a Pingvinek játékosát, Őri Arvidot. A szombathelyiek U13-as csapata szintén másodikként zárt, az U16-os gárda pedig ötödik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!