Sport

2016.08.17. 11:01

Kovács Barnabás és Juhász Máté is remekül helytállt

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület két kiválósága az Ausztrália elleni mérkőzésen játszott az U19-es válogatottban.

Pum András

A vasárnap véget ért I. OMV Kupa nemzetközi U19-es vízilabdatorna utolsó napján az ausztrálok elleni mérkőzésen két AVUS-játékos is lehetőséget kapott. Kovács Barnabás több jó védéssel is bizonyította tehetségét, míg Juhász Mátéról játékost állítottak ki, és volt néhány remek bejátszása is.

- Nagyon jól éreztem magam a medencében, nagy lehetőség volt ez a számomra – mondta Kovács Barnabás. – Nem készültem előzőleg nyáron a csapattal, így nem gondoltam, hogy lehetőséget kapok a tornán. A meccs előtt szóltak, hogy én kezdek és Bányai Márk a második negyed után vált. Nagyon örültem és bizonyítani akartam. Összességében jól éreztem magam a kapuban, viszont az új szabályokat még szoknom kell, mert tétmérkőzésen még nem játszottam így. Csakúgy mint tavaly, idén is nagyon jó volt hazai közönség előtt vízbe szállni, boldog vagyok, hogy sokan szurkoltak nekem és biztattak. Nagyszerű élmény volt! Sajnos a montenegrói világbajnokságra nem megyek, hiszen nem voltam itthon és nem tudtam a többiekkel együtt készülni. Az Európa-bajnokságot is kihagyom, mert arra a tornára még túl fiatal vagyok. De természetesen mindkét válogatottnak itthonról is nagyon szorítok.

Juhász Máté (balról) és Kovács Barnabás

- Igazán remek érzés volt ilyen kiváló csapatban vízilabdázni, örülök, hogy hozzá tudtam tenni a gárda felkészüléséhez a saját részemet – jelezte Juhász Máté. – Szerintem nem ment rosszul a játék, de tudok ennél sokkal jobban is játszani. Tudom, hogy sokan szerették volna a végén gólt dobok, és igen, akadt is erre lehetőségem, de egy előre megbeszélt figuránál került hozzám a labda, ezért nem lőttem, hanem inkább továbbpasszoltam. A fiúk egyébként régóta együtt készültek, ezért nálam jobb fizikai állapotban voltak, de mégegyszer mondom: így is nagy élmény volt, hogy a keret tagja lehettem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!