Sport

2016.08.03. 19:15

Ligeti túl a nagyterhelésen - Az iráni edzőtábor után Tatán élesítik a formát

Szombathely - Az iráni edzőtábor után hazakukkant(hat)ott, de tegnaptól már Tatán végzi az utolsó simításokat a riói kiutazása előtt birkózó olimpikonunk, Ligeti Dániel.

Horváth Erika

Hétfőn érkezett haza az iráni edzőtáborból a riói olimpiára készülő szabadfogású birkózó, Ligeti Dániel (125 kg) a szövetségi kapitány Ritter Árpáddal. A másik szombathelyi, de már a Csapal kötelékébe tartozó ifj. Veréb Istvánnak sajnos egy, a kezét megtámadó baktériumfertőzés miatt korábban haza kellett jönnie. Azóta javult az állapota, már ő is visszakapcsolódott a munkába.

A Haladás VSE nehézsúlyú egyszeres Eb-ezüst és kétszeres -bronzérmesének éppen csak egy szusszanásnyi ideje volt, beköszönt a családnak, ismerősöknek, igyekezett ügyeket is intézni. A nagy kapkodásban kaptuk telefonvégre.

Ligeti Dániel napokon belül rajtra kész állapotba kerül Fotó: mob.hu

- Rettenetesen fáradt vagyok, nagyon kemény volt az edzőtábor - idézte vissza a teheréni egy hetet Ligeti Dániel. - Az iráni olimpiai kerettel edzettem, az edzőpartnereim között volt világbajnok és olimpiai bronzérmes is. Olyan birkózókkal gyakorolhattam, akik hat percen keresztül képesek támadni, és egy pillanatra sem lehet kihagyni ellenük. Úgy érzem, minden rendben megy, csak még egy kis orvosi segítséget próbálok kérni, mert az utóbbi időszakban kicsit nehezebben veszem a levegőt. Szerdától Tatán már kifejezetten a ráhangolódás vár rám. Jön egy jó német-orosz, de kvótát nem szerzett birkózó segíteni. De már nem lesz nagy iram, el kell kezdeni rápihenni a nagy versenyre. Könnyített edzéseket végzünk és már csak egy-egy birkózás lesz egy nap. Próbáljuk a formát tökéletesíteni augusztus 20-ára.

Ligeti Dániel, akárcsak a másik vasi olimpikonunk, a kalapácsvető Pars Krisztián jövő szerdán utazik el Rio de Janeiróba, az olimpia színhelyére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!