Sport

2016.08.22. 18:50

Vasárnap bajnokot avatnak

Nagygeresd - Az országos bajnokságra kvalifikáló Vas megyei versenysorozat ötödik állomásán Nagygeresden gyűjthették a pontokat a C kategóriás (amatőr) fogathajtók.

Horváth Erika

A C kategóriás fogathajtók Vas megye bajnokságának ötödik versenyén Nagygeresden találkoztak. Tíz kettes és két egyes fogat szórakoztatta a nagyérdeműt. Akadályhajtásban az első fordulóban ketten, ifj. Szájer József (Katafai Lovas SE) és Király Imre (Csornai LK) teljesített hibátlan pályát, és mivel a második körben sem hibáztak - ott már Varga Szilárd (Skublics Imre LK) sem - kettejük között egyszeri összevetés döntött a gyorsabb katafai versenyző javára. A harmadik helyen Varga Szilárd zárt.

Varga Szilárd László mindkét számban harmadik lett Fotó: Vas Megyei Lovas Szövetség

Az akadályhajtás az a szám, amelyben az országos bajnokságra lehet kvalifikálni. Az már matematikailag is eldőlt, hogy ki az a három versenyző, aki képviselheti majd Vas megyét a dunántúli és az országos bajnokságon. De az, hogy közülük ki lesz a megyebajnok, csak vasárnap Szelestén, a megyebajnokság döntőjében derül ki. Az állás: 1. ifj. Szájer József (Katafai LSE) 41 pont, 2. Geröly Tibor (Főnix LE) 39, 3. Varga Szilárd László (Skublics LK) 36.

Az időeredményt alapul vevő vadászhajtásban Geröly Tibor lett a legjobb Lócsi Miklós (Kapuvári LK) és Varga Szilárd előtt. Az egyesfogatok akadályhajtó versenyét Görög Gábor (Skublics Imre LK) nyerte Tamási Éva (Skublics LK) előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!