Sport

2016.09.02. 18:00

Atlétikai Szuper: Liga Tizennégy vasi a hétvégi döntőben

Szombathely - Szombaton és vasárnap a döntővel fejeződik be az atléták idei Magyar Szuper Liga versenysorozata.

Horváth Erika

A sorban már harmadik Magyar Szuper Liga döntőjét idén az MTK júliusban átadott atlétikai centrumában rendezik meg. Ez a viadal a harmadik legfontosabb magyarországi atlétikai verseny a nemzetközi Gyulai István Memorial és az országos bajnokság után. A döntő záróeseménye a sorozat 2016. évi versenyeinek. Minden - 19-19 férfi és női - számban a legjobb nyolc atléta állhat rajthoz. Valamennyien tiszta lappal érkeznek, hiszen végeredményt a döntőben elért helyezések alapján hirdetnek. Rajthoz áll minden magyar atléta, aki riói olimpián legjobb 16 között végzett, így természetesen Pars Krisztián is. A teljes pénzdíj a bónuszokkal a 26 millió forintot is elérheti.

Tizennégy Vas megyei atléta vesz, vehet részt a budapesti fináléban. A Dobó SE-ből három dobószámban (súlylökésben, diszkoszvetésben és kalapácsvetésben) összesen 11-en: Pars Krisztián mellett Halász Bence, Szabó Gyula, Horváth Bálint, Rába Dániel, Varga Donát, illetve Gyurátz Réka, Gergelics Cintia, Varga Barbara, Németh Zsanett és Szabó Anett.

A Haladás VSE-ből csak hárman indulhatnak, miután a távol- és hármasugrásban is negyedik helyen bejutott Pap Kristóf a múlt héten csúnya bokasérülést szenvedett. A zöld-fehéreket így két futó, Boda Boldizsár és Kemény Dávid, valamint kalapácsvetésben Mester László képviseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!