Sport

2016.09.27. 13:59

Elkezdődött az NB II-es sakkbajnokság, magabiztos győzelemmel nyitott a Haladás

Körkép - Az NB II-es sakkbajnokság 2016/2017-es idényét a Haladás VSE-Infraplan III. győzelemmel, a Sárvár SC és az Arborétum Herény SE vereséggel kezdte.

Vastag Nándor

Haladás VSE-Infraplan III.-Szabadgyalog SE Pápa 11-1. - Szombathely, NB II-es sakkmérkőzés.

A Haladásnak nagyon jól sikerült a nyitóforduló. Minden játékosa szépen játszott, így sikerült nagyarányú győzelmet aratni az újonc pápai csapat ellen. Kiemelhető Rátkai Balázs, aki élete első NB II-es mérkőzésen szép játékvezetéssel magabiztosan nyert.

Győzött: Ugróczky, Magyar, Németh, Takács, Borhy, Joó, Gutmann, Horváth R., Tóth T., Rátkai.
Remizett: Czupor, Vida.

TARR-Tapolca VSE-Sárvár SC 7-5. - Tapolca, NB II-es sakkmérkőzés.

A hazaiak az NB I/B-s csapatukból két főt is asztalhoz ültettek, a vendégeknél viszont négy állandó játékos hiányzott. Jól küzdött a Sárvár, de hiányában állt a szerencsének, így az eredmény reálisnak mondható.

Győzött: Smidéliusz, Ódor, Gömböcz.
Remizett: Zsíros, Szép, Szokolszky, Katona.

Z. Baki Agrocentrum-Arborétum Herény SE 10-2. - Zalaegerszeg, NB II-es sakkmérkőzés.

A három FIDE mesterrel asztalhoz ülő, komplett NB I/B-s zalaegerszegi csapat ellen a megszerzett két pont is dicséretes teljesítmény a Herénytől. Irreálissá teszi az NB II-es bajnokságot, hogy a magasabb osztályokban csak október 30-án kezdenek, így NB I/B-s, esetenként NB I-es játékosok is szerepelnek a harmadik vonalban.

Győzött: Petróczy.
Remizett: Takó H., Császár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!