Sport

2016.09.14. 14:16

Nem jutott be a fináléba Gadó András az erősember vb-n

Kokkola - Nem jutott be a fináléba a Finnországban rendezett könnyűsúlyú erősember világbajnokságon Gadó András.

Tóth Gábor

A finnországi Kokkola várasa adott otthont az idei könnyűsúlyú erősember világbajnokságnak - a versenyző súlya maximum 105 kg lehetett. A selejtezőnek 17 sportoló gyürkőzött neki, közülük 12-en kerültek be a fináléba.

Fotó: Orange Mobil-Galaxy Fitness

Az Orange Mobil-Galaxy Fitness erős embere, Gadó András a 14. helyen zárt a selejtezőben, így lecsúszott a döntőről. A mezőny sokszínű volt, érkezett versenyző Indiából, Dániából, Skóciából, Törökországból, Finnországból, Hollandiából, Lengyelországból, Lettországból, Ukrajnából és az Egyesült Államokból - Magyarországról egyedül Gadó András kvalifikálta magát a vb-re. A világbajnokságot az amerikai Kevin Fries nyerte.

- Nem vagyok csalódott, hiszen egy színvonalas tornán vehettem részt, igyekeztem tanulni, tapasztalatot gyűjteni, komoly csatákban edződhettem - fogalmazott Gadó András. - Roppant közel volt egymáshoz a mezőny, apróságok döntöttek a selejtezőben. Az edzéseket folytatom, hiszen az idei esztendőben még négy verseny vár rám, többek között október 1-jén kipróbálom magam a kamionhúzó Európa-bajnokságon, október 18-án pedig megpróbálom megvédeni a magyar bajnoki címemet a könnyűsúlyú országos bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!