Sport

2016.09.27. 18:10

Körmendi edzőmeccs Sopronban

Sopron - A Sopron vendégeként nyert edzőmérkőzést az Egis Körmend NB I-es kosárcsapata.

Németh Zsolt

Sopron KC – Egis Körmend 69-74 (13:10, 25:18, 19:17, 12:29)
Pálla, Boros, Kulcsár
Körmend: Saddler 19/3, Smith 20/12, Loveridge 17/6, Allen 10, Csorvási 4
Csere: Ferencz 4, Németh -, Doktor -, Oroszi -,
A Sopron legjobb dobói: Dufault 13, Lewis 13, Spica 11

Nem véletlenül volt a Sopron KC vendége az Egis Körmend együttese.

Eredetileg úgy volt, hogy ez a két csapat selejtezőt kell, hogy játsszon a FIBA Europe Cup főtáblájának egyik helyéért, ezért a párharc tervezett volt. A felek – két kemény felkészülési mérkőzés reményében – a szándékukat fenntartották akkor is, amikor kiderült, hogy mégsem kell selejtezniük.

A hazaiaknál Mills a Körmendnél Petty és Horti volt a hiányzó. Jól kezdtek a vendégek, jó egyéni megoldásokból gyorsan 6:0- ás vezetésre tett szert. Aztán rendezte sorait a Sopron és a negyed végére már náluk volt az előny. A 2. negyedben is sok hiba csúszott a játékba, de később elkezdtek ülni a hazaiak kinti dobásai. Ennek köszönhetően a nagyszünetre 10 pontos előnyre tettek szert. (38:28)

Sajnos a 26. percben Csorvási rálépett Ruják lábára, ennek következtében megsérült a térde és a folytatásban már nem tudott pályára lépni.

A 3. negyed – az elsőhöz hasonlóan – gyors körmendi kosarakkal kezdődött. A 25. percben jött is a hazai időkérés, ami használt is. Dénes és Lewis kosaraival a 3. negyed végén ismét hazai vezetés állt a táblán. (57:45) A Körmend az első 16 távoli kísérletét elrontotta, a 17.-et sikerült értékesítenie Smith-nek, a 29. percben!

A záró negyedre igazi dobópárbaj alakult ki, amiből a Körmend jött ki jobban. Az utolsó tíz perc közepére elfogyott a hazai előny, és az időkérés sem használt a Sopronnak. Az Egis Körmend indított egy lendületes hajrát, amivel kivívta a siker idegenben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!