Sport

2016.09.18. 18:40

A kemenesaljaiak szegedi sikerük után ezúttal Békésből hozták el a pontokat

Békés - A férfi asztalitenisz-Extraliga második fordulójában a Celldömölki VSE-Swietelsky simán, 7-0-ra nyert alföldi ellenfele otthonában.

Pum András

Békési TE-Celldömölki VSE-Swietelsky 0-7

Békés, férfi Extraliga, asztalitenisz-mérkőzés, 2. forduló.

Páros: Kiss D., Szabó K.-Fazekas, Szita 0:3 (-6, -8, -7). Egyes, 1. forduló. Szabó K.-Szita 0:3 (-5, -5, -13), Kovács J.-Lindner 1:3 (6, -9, -9, -3), Kiss D.-Fazekas 0:3 (-8, -10, -3). 2. forduló. Szabó K.-Lindner 1:3 (-8, 7, -10, -6), Kiss D.-Szita 0:3 (-8, -5, -5). Kovács J.-Fazekas 1:3 (8, -6, -9, -6).

A békésiek első fordulóbeli meccsüket később játsszák le, így a nyitányon a Szegedet idegenben 6-4-re verő celldömölkiek ellen kezdték a bajnokságot.

Szita Márton még szettet sem veszített a Békési TE ellen
Fotó: Unger Tamás

A mérkőzésen az esélyesebb vasiak magabiztosan nyertek, érvényesült tehát a papírforma. A párosoknál a vállműtétje után egyre inkább formába lendülő Szita Márton Fazekas Péterrel az oldalán simán, 3-0-ra nyert. Majd egyéniben is meggyőző játékkal, 3-0-ra győzött. Az utána következő Lindner már nem hozta, amit valójában tud, de küzdelmes szettekben végül behúzta a meccset. Ezután Fazekas Péter állt asztalhoz, az első szettjét magabiztosan, a másikat nehezebben hozta, majd az utolsóban magára talált, így 3-0-ra győzött. Ismét Lindner Ádám következett, roppant szoros meccseket azonban ő is nyert, csakúgy mint a remekül asztaliteniszező Szita. Az utolsó meccsen Fazekas kisebb nehézségek árán, de behúzta 3-1-re a mérkőzést, így a celldömölkiek összességében simán, 7-0-ra verték a Békést. Külön kiemelendő hosszú kihagyása után Szita Márton erőteljes, jó játéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!