Sport

2016.09.06. 19:57

Negyedik hely Spanyolországból

Lloret de Mar - Húsz csapat közül a negyedik helyen végzett a szombathelyi Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) 2003/2004-es korosztályú csapata a spanyol tengerparton rendezett nemzetközi vízilabdatornán.

Pum András

Negyedik alkalommal rendezték meg a BWMF (Be water my friend - Legyen a víz a barátom) elnevezésű utánpótlástornát. Hazánkat a Karácsonyi Vazul-Stojadinov Nikola vezette AVUS képviselte, a vasiak a 2003/2004-es korosztályú gárdák részére rendezett kupán indultak. A négy ötös csoportból az 1-2. helyezettek jutottak a felsőházba. A szombathelyiek az angol Bridge-fieldet 25-0-ra, a spanyol CN Sant Andreut 12-6-ra, a szintén hispán CN Rubít 10-8-ra verték, majd a német LC Niedersachentől 13-4-re kikaptak, így második helyen jutottak a legjobb nyolc közé.

Itt a spanyol LN Sirena Mataro ellen óriási csatában, vert helyzetből felállva 10-9-re győztek. A döntőbe jutásért vívott párharcban a horvát Jug Dubrovnik már nagy falatnak bizonyult, a dél-horvát gárda 19-6-ra győzött, így az aligátorok a bronzéremért mérkőzhettek - ellenfelük a csoportmeccsek során megismert Niedersachen volt. A németek ezúttal is jobbnak bizonyultak, 15-8-ra győztek, így az AVUS a negyedik helyen végzett. A tornát a spanyol CN Barcelona nyerte. Az AVUS kerete: Ekler Zsombor, Szabó Bence, Pungor Péter, Fatalin Tamás, Polgár Gábor, Sánta Lázár, Zubrits Péter, Prácser Botond, Németh Bódog Péter, Ladányi Kristóf, Juhász Samu, Birkás Barnabás, Birkás Emma, Antoni Barnabás. Edzők: Karácsonyi Vazul, Stojadinov Nikola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!