Sport

2016.09.29. 13:08

Régiós bajnoki arany

Balatonvilágos- A díjugratók régiós bajnokságán aranyérmet nyert a Jáki Lovas Klub versenyzője, Varga Virág Kamilla.

Vastag Nándor

A Némethy Bertalan nevét viselő regionális bajnokság döntőjében hét megye lovasai indultak, és a versenyiroda 464 startot regisztrált. A négyfős csapatok megmérettetésén - amire 14 nevezés érkezett - két vasi gárda is részt vett.

Az ifjúságiaknál győztes Varga Virág Kamilla, és edzője, Fajka Dávid Fotó: Jáki LK

A helyezések szoros küzdelemben dőltek el, s végül az első számú megyei csapat nagyon kiélezett összevetés után bronzérmet szerzett. A csapatot a Jáki LK három versenyzője, Kof-Kiss Dorka (Viador nevű lovával), Varga Virág Kamilla (Pm Leonard n. l.) és Fajka Dávid (Leonardo H n. l.), valamint a Söptei LK képviseletében Pintér Zoltán (Uphill Sanyi n. l.) alkotta.

Ezután az egyéni bajnokságok fináléival folytatódott a verseny, ahol minden kategóriában indult vasi lovas. A kezdők között második helyen végzett Unger Jázmin (Endrődi LK, Betti n. l.), az amatőröknél negyedik lett Pintér Zoltán. Az ifjúságiaknál 21-en jutottak döntőbe, de a népes mezőnyből csupán ketten lovagoltak hibátlan alappályát.

Az összevetésben viszont ez már csak Varga Virág Kamillának sikerült, aki ezzel megszerezte a régiós bajnoki címet. A felnőtt döntőben Fajka Dávid egy verőhibával már nem került az összevetésbe, de a befejező nyílt versenyben, 130 cm-es pályán Leonardo H nevű lovával első, Billy Balou nevű lovával másodikként zárt. Ugyanebben a számban az idei évben Eb résztvevő Kof-Kiss Dorka (Apolló n. l.) harmadik helyen végzett. Nem sok idejük marad pihenésre a vasi lovasoknak, jövő héten Ausztriában nagy nemzetközi megmérettetés vár rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!