Sport

2016.10.11. 13:37

Antal Zsolt rekordokat döntött, vb-t nyert

Knjazevac -Nagyszerű eredményekkel tért haza a Szerbiában rendezett GPC erőemelő, fekvenyomó és felhúzó világbajnokságról a szombathelyi Antal Zsolt.

Tóth Gábor

A szerbiai világbajnokságon huszonhét ország négyszázötven versenyzője vett részt - Magyarországról 150 erős ember nevezett. A Vas megyei színeket a szombathelyi Antal Zsolt képviselte, aki -110 kilóban, masters I. (40-44 év) korcsoportban adott számot a felkészültségéről felhúzásban és erőemelésben - mindkét számban egyedül nevezett.

Fotó: Bátfai Katalin

A szombathelyi sportember védőruha nélküli felhúzásban 292,5 kilóig jutott. Ezzel kategóriájában megjavított a 290 kilós rekordot, így új világcsúccsal lett aranyérmes. Két nap pihenő után következett az erőemelés (guggolás, fekvenyomás, felhúzás). Antal Zsolt 270 kilóval guggolt, 190 kg-ig jutott fekvenyomásban, felhúzásban pedig 295 kg-ot teljesített, 755 kilós összteljesítményével új Európa-rekordot állított fel (740 kg volt a régi csúcs), és természetesen erőemelésben is világbajnok lett.

Fotó: Bátfai Katalin

- A tavaszi versenyszezonom egy sérülés miatt nem alakult jól, ám a nyarat nagyon megnyomtam, sikerült a felkészülésem, a formaidőzítésem is - árulta el Antal Zsolt. - Motiváltan, jó formában, egészségesen érkeztem a vb-re, ami szerencsére az eredményekben is ükröződött. Természetesen elégedett vagyok a két világbajnoki címemmel, és azzal is, hogy felhúzásban és erőemelésben is új egyéni rekordokat állítottam fel - előbbiben világcsúcsot, utóbbi versenyszámban Európa-rekordot javítottam. Sokat nem pihentem a vb után, október végén Szerencsen rendezik a GPA Világkupát, szeretnék azon is jól teljesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!