Sport

2016.10.24. 11:24

Élre állt az SZKKA II. - Szombathelyen kapott ki a Bük női kézicsapata

Szombathely - Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 11. fordulójából előrehozott meccsen az SZKKA II. megyei rangadón verte nagy csatában a Büköt - és listavezetővé lépett elő.

Tóth Gábor

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia II.-Dr. Lupo Büki TK 22-21 (14-13)
Szombathely, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Baranyai N., Baranyai Zs.
SZKKA: Károly - Győrffy 2, Cser 4, Pődör 8, Dénes, Bozzai 5, Bódi 2. Csere: Szovák, Bognár, Woth, Szuhogyi, Kovács T., Manhertz, Gorell 1, Csapó, Galambos. Edző: Józsa Krisztián.
Bük: HARASZTOVICS - Binder 3, SZABÓ D. 7/2, Csóka 3/2, Pukler, NÉMETH D. 7, Szenczi. Csere: Kálmán (kapus), Csabai, Szabó R., Markó 1/1, Németh B., Megyeri, Horváth K., Bősze. Edző: Mátés István.

A szombathelyi Pődör Rebeka tör a bükiek kapujára (Fotós: SZKKA)

Jóideig felváltva estek a gólok a megyei rangadón (11. perc: 4-5). Aztán a félidő közepén a szombathelyi csapat négy gólt lőtt egymás után, amire nem volt válasza a büki lányoknak (14. perc: 8-5). Később kisebb hullámvölgybe került a hazai gárda, ezt kihasználva a szünetig felzárkózott a Bük. A második félidőben sem változott a mérkőzés képe (34. perc: 14-15), végig fej, fej mellett haladtak a csapatok. Egyik fél sem tudott megnyugtató előnyt kialakítani (44. perc: 19-16). A végjáték izgalmasan alakult, amiből a szombathelyi csapat jött ki jobban, és nagy csatában megnyerte a végig kiélezett. Értékes sikerével az SZKKA II. a tabella élére állt. Junior: 20-28.

Józsa Krisztián: - Nem a saját játékunkat játszottuk, ezért a saját dolgunkat nehezítettük meg. Küzdeni tudásból viszont jelesre vizsgáztunk, büszke vagyok a lányokra!

Mátés István: -A mérkőzés nagy részében ott loholtunk ellenfelünk nyomában, de a hajrában elvesztettük a versenyfutást. Ugyanakkor dicséretes, hogy az előző négy bajnokiján 32 lőtt gólos átlagot produkáló szombathelyi csapatot sikerült 22 gólon tartanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!