Sport

2016.10.14. 13:56

Falco KC-Vasas: Itthon is bemutatkozik a csapat

Szombathely - Hazai pályán is bemutatkozik az NB I-es kosárlabda-bajnokságban a Falco KC Szombathely: szombaton 18 órától az újonc Vasas lesz a sárga-feketék vendége. Kötelező a győzelem!

Tóth Gábor

A Vasas az elmúlt vasárnap a Kecskemét vendégeként lépett pályára, szoros meccsen kapott ki 82-75-re. A Falco szerdán meccselt az egyik bajnokesélyes, az Alba otthonában. Alaposan megnehezítette a házigazda dolgát, de végül vereséggel távozott Székesfehérvárról (72-77). A szombathelyiek számára máris itt a lehetőség a javításra.

- Nem játszottunk rosszul Székesfehérváron, volt esélyünk a bravúrra. Ha a végjátékban egy kicsit higgadtabbak, vagy esetleg összeszokottabbak vagyunk, akkor bizony nyerünk - utalt vissza a szerdai mérkőzésre Szrecsko Szekulovics, a Falco KC Szombathely mestere. - De nézzük a pozitívumokat: egy roppant erős csapat ellen, ráadásul idegenben rukkoltunk elő jó kosárlabdával, és a küzdőszellemünket sem érhette kritika - bizonyítottunk magunknak és a szurkolóknak is. Bizakodó vagyok, alakul, egyre jobb a csapat - de természetesen még sok munka vár ránk.

- A Vasas már a felkészülési időszakban is felhívta magára a figyelmet a jó eredményeivel, a jó játékával - tért át a soros, szombat esti feladatra Szrecsko Szekulovics. - Aztán Kecskeméten sem vallott szégyent, csak szoros csatában maradt alul. Ellenfelünk van három minőségi légiósa, és ne feledkezzünk meg a rutinos, ponterős Horváth Ákosról. Mellettük pedig több tehetséges fiatal vár bevetésre. Az újoncot mindig viszi a lendület, és különösebb teher nélkül, felszabadultan játszhat - ezt érzem a Vasasnál is. Vagyis észnél kell lennünk, nem lesz sétagalopp ez a mérkőzés. Nem vehetjük félvállról a Vasast, az első perctől kezdve nagy tempóban, de koncentráltan kell kosárlabdáznunk. Ha viszont azt játsszuk, amit tudunk, amit kell, akkor nem lehet probléma. Mert természetesen hazai pályán győzelemmel szeretnénk nyitni a szezont. Papíron jobb a csapatunk, de ezt a pályán bizonyítani is kell. Bízom benne, hogy sok szurkoló támogat minket, hogy sokan lesznek kíváncsiak az átalakult, formálódó csapatunkra. Hiányzónk nincs, teljes kerettel várjuk a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!