Sport

2016.10.26. 14:34

Készülhetnek az ob döntőre a kung fu-sok

Érd - A szombathelyi Perfect-Change Metex05 Controll SE kung-fu szakosztályának több versenyzője is beverekedte magát a Magyar Tradicionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség országos döntőjébe.

Tóth Gábor

A Magyar Tradicionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség 2016. évi bajnokságának második, őszi selejtezőjét Érden rendezték. A versenyen 18 klub közel 100 sportolója vett részt. A népes, erős mezőnyben a Perfect-Change Metex05 Controll SE kung-fu szakosztályának versenyzői remekül teljesítettek.

A Controll SE eredményei, női qingda (light-contact) küzdelem: Koltai Kitti (-52 kg) 2., Molnár Nikolett (-60 kg) 2. Férfi qingda: Hangay Krisztián (-70 kg) 1. Kovács Adrián (-70 kg) 4., Sipos Péter Martin (-70 kg) 5. Férfi sanda (full-contact) küzdelem: Hangay Péter (-85 kg) 1.

A kung fu szakág ob döntőjében (november 12.) a tavaszi és az őszi selejtezők alapján súlycsoportonként, kategóriánként négy-négy sportoló vehet részt. A felsorolt szombathelyi versenyzők mind kvalifikálták magukat a fináléba, de ott lesz a legjobbak seregszemléjén az őszi selejtezőt sérülés miatt kihagyó Pintér Bálint is - aki tavasszal remekelt.

- Sportolóink jól versenyeztek, de van még munkánk a bajnoki döntő előtt - jelezte Koszogovits Mihály vezetőedző.

A Contorll SE versenyzőit Cordier Balint, Pintér Bálint és Koszogovits Mihaly készítették fel az őszi selejtezőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!