Sport

2016.10.14. 13:36

Maraton futóverseny: A legjobb váltócsapat

Budapest - A SZoESE csapata diadalmaskodott a Spar Maraton futóverseny négyfős váltóknak kiírt kategóriájában.

Tóth Gábor

A 31. Spar Maraton Fesztiválon 28003 nevező állt rajthoz, 77 országból érkeztek futók. A Szombathelyi Egyetemi SE atlétái az egyesületek részére kiírt négyfős maratoni stafétában versenyeztek.

Az idén remek szezont futó Kovács Attila kezdett, és magabiztos futással, némi előnnyel adta tovább a botot Jacsev Sámuelnek. A SZoESE legfiatalabbja teljesítette a rá kirótt feladatot. Sokáig együtt haladt az élmezőnnyel és a saját szakasza végén csak akkora hátrányt hozott, hogy az ellenfelek „lőtávolban" maradjanak. Harmadikként Czindrity Attila faragott ebből a hátrányból, biztos másodikként váltotta őt Horváth György. Neki 12,7 km állt a rendelkezésére, hogy a két legnagyobb riválissal szemben győzelemre hozza a SZoESE kvartettjét. A tavalyi ezüstérmes Tiszakécske gárdáját utol kellett érni, a tavalyi bajnok BEAC támadásait pedig vissza kellett verni. Megoldotta a feladatot.

Kékben a Szombathelyi Egyetemi SE győztes váltója. Balról Kovács Attila, Horváth György, Czindrity Attila és Jacsev Sámuel Fotó Kívés István

- A versenypálya melletti járdákon bicajjal kísérhettem a versenyzőimet - jelezte Kívés István edző. - Mindannyian kiválóan futottak, de ezen a napon Gyuri volt a csapat ásza. Az utolsó 4 km-en még körülbelül 120 m hátránya volt, de a célba már több mint 60 m előnnyel ért be, pedig nagyon erős kihívói voltak

Eredmények Flora Maratonstaféta (42 km): 1. Szombathelyi Egyetemi SE 2:21:10 (Kovács Attila, Jacsev Sámuel, Czindrity Attila, Horváth György), 2. Dunaszfalt Tiszakécske 2:21:19, 3. BEAC 2:22:06.

A ma már több mint 520 tagot számláló Szombathelyi Futóklub sportolói közül 22-en maratonin (ebből hatan első maratonistaként), hárman a 30 km-en szálltak versenybe, egy fő pedig a 10 km-es távon tette próbára a kitartását.

- Igazi közösségi élményként éltük meg ezt a vasárnapot. Tíz futónknak sikerült egyéni csúcsot felállítania - összegzett Pátkai Attila klubvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!