Sport

2016.10.25. 15:31

Olimpici: Járai ötödik

Hajdúhadház - Az olimpici párbajtőr Grand Prix-sorozat első fordulójában ötödik lett a Szombathelyi Vívóakadémia SE versenyzője, Járai Jeromos.

Vastag Nándor

A nagyszabású olimpici GP első fordulójában a Szombathelyi Vívóakadémia két versenyzője is jól szerepelt. Az újonc fiúk 103 fős mezőnyében Járai Jeromos a csoportkört veretlenül, öt győzelemmel zárta, így az összesített rangsorban második lett, aminek köszönhetően a táblán erőnyerőként jutott a 64 közé. A folytatásban az ukrán Mykhalónál 15:14-re, a BVSC-s Lendvaynál 15:13-ra, a vasasos Gyenesnél 15:10-re bizonyult jobbnak, de a nyolc között 15:14-re kikapott a Vasas vívójától, Kótól. Patócs Zsolt tanítványa vigaszágra került, ahol a bolgár Rashaitát 15:12-re felülmúlta, így ismét pástra léphetett a legjobb négybe jutásért. A vasi párbajtőröző azonban a honvédos Papanitztól 15:12-es vereséget szenvedett, és ezzel az előkelő ötödik helyen fejezte be a küzdelmeket. Mivel az utánpótlás verseny minden számában az első nyolc kap érmet, így Járai Jeromost kárpótolta, hogy a díját Imre Gézától vette át, aki a nyári riói olimpián egyéniben ezüst-, csapatban bronzérmet nyert párbajtőrben.

Járai Jeromosnak gratulál az olimpiai ezüst- és bronzérmes Imre Géza Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

A gyermek kategóriában, 123 induló között Kollarits Olivér tette próbára a felkészültségét. A csoportkörben öt győzelem mellett egy vereséget jegyzett, amivel biztosan került a 32 közé. A táblán az első mérkőzésen a román Scarlattal találkozott, akitől 10:1-re kikapott, és végül a 20. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!