Sport

2016.10.13. 15:03

Ötödik helyen - Kiss Norbert elégedett a szezonnal

Körkép - Felemás hétvégét zárt a kamionos Európa-bajnokság idei utolsó, franciaországi versenyén, Le Mans legendás pályáján a szombathelyi Kiss Norbert. A kétszeres Eb-aranyérmes, címvédő - idén új csapatban, a német tankpool24 Mercedesben versenyző - pilóta végül az 5. helyen zárta a 2016-os szezont.

Tóth Gábor

A címvédő Kiss Norbert a szombati első futamot a második pozícióban kezdhette meg a kamionos Európa-bajnokság utolsó, Le Mans-i versenyhétvégéjén, s ezt a helyet sikerült is tartania. A második futamon nem volt esélye a dobogóra, nagyot csatázott a negyedik helyért, végül be kellett érnie az ötödik pozícióval. A vasárnap nem sikerült ennyire: a harmadik futamot feladta, míg a negyediken el sem tudott indulni - pedig a harmadik futamon az első sorból rajtolt, átvette a vezetést, de az első kör végén motorhiba miatt fel kellett adnia a versenyt...

- Elégedett vagyok a mögöttünk hagyott szezonnal - értékelte az évet Kiss Norbert. - Az év elején új csapatba szerződtem, az akkor kijelölt célokat sikerült teljesíteni - sőt, túlteljesíteni. Már az első futamon több pontot szereztünk, mint amennyi tavaly egész szezonban összejött. Végig ott voltunk a közvetlen élmezőnyben, egyszer elsőként intett le a kockás zászló, többször állhattam dobogóra. A 8-10. helyet céloztuk meg a pilóták összetett versenyében, végül az ötödik helyen zártam, és sokáig harcba álltam a dobogóért. Az első közös évünk volt a német csapatommal, jól sikerült az ismerkedés, az egymásra találás - amiből egy roppant eredményes év sikeredett. Az utolsó futamok sajnos nem alakultak jól, mert olyan pályákon versenyeztünk, amelyeken hosszú kigyorsításokra, így erős motorra volt szükség - ezen a téren le voltunk maradva a közvetlen riválisaink mögött. Ugyanakkor jó irányba indultunk el, tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk. A csapat vezetése már szezon közben jelezte, hogy jövőre is szeretne velem dolgozni. A szándék a részemről is megvan a közös munka iránt, hiszen folyamatosan fejlődünk, van rá esélyünk, hogy hosszú idő után ismét a bajnokság meghatározó csapatává tegyük a tankpool24 Mercedest.

- Sokat nem pihenhetünk, hiszen most kell összerakni a következő szezont. Én is kiveszem a részem a munkából, tartom a kapcsolatot a szponzorokkal, megpróbálom a tanácsaimmal segíteni a szerelőket, a fejlesztő mérnököket. Egyelőre a szabadság még odébb van - zárta szavait Kiss Norbert.

A 2016-os kamionos Európa-bajnokság végeredménye, pilóták: 1. Jochen Hahn (német) 462 pont, 2. Adam Lacko (cseh) 407, 3. René Reinert (német) 260, 4. Stephanie Halm () 239, 5. Norbert Kiss (magyar) 216.

Csapatok: 1. Team Reinert Adventure (Hahn/Reinert) 735 pont, 2. Buggyra Racing 1969 (Lacko/Forman) 550, 3. WOW! Women on Wheels (Lohr/Halm) 403, 4. Lion Truck Racing-Lenz (Janiec/Lenz) 379, 5. tankpool24 Racing Mercedes (Kiss/Kursim) 294.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!