Sport

2016.10.25. 16:00

Vác FC-Haladás - Négy vasi csapat lép pályára a kupában

Körkép - A labdarúgó Magyar Kupa 32 közé jutásáért szerdán 13.30-kor a négy állva maradt vasi csapat is pályára lép. A Körmend és a Király SZE hazai környezetben, a Haladás és a Celldömölk idegenben szerepel.

Pum András

A Haladás - Dunaújvárosban - az NB II-es Vác vendége lesz, a Celldömölk a Bács-Kiskun megyei első osztályú Bácsalmáshoz utazik. A Körmend az NB III. Közép-csoportjában szereplő Szentlőrincet, a Király SZE pedig az NB III. Keleti-csoportjában futballozó REAC-ot fogadja. Valamennyi találkozó 13.30-kor kezdődik, a továbbjutás egy meccsen dől el.

- A váciak edzője, Nagy Tibor játékostársam és játékosom is volt, jól ismerem a labdarúgásról vallott nézeteit - mondta Mészöly Géza, a Haladás edzője. - Ennek megfelelően a Vác a futballt kimondottan játszó együttes, amelyhez megvannak a futballistái is. Meggyőződésem, presztízsmeccsre készülnek, hogy megmutassák: képesek kiverni egy NB I-es gárdát a kupából. Ami bennünk illet, szerencsére a foci nem olyan mint az olimpia, nem kell négy évet várni a javításra, hanem - mint esetünkben - csak négy nap telik el a mezőkövesdi vereségünk óta. Be kell bizonyítanunk, hogy a szombati bajnoki kisiklás volt - noha az sem fért bele. Természetesen a továbbjutás a célunk a kupában. A kezdőcsapatot a meccs előtt jelölöm ki. A keret: Rózsa, Gyurján, Schimmer, Angyal, Jagodics, Wils, Hídvégi, Bosnjak, Kovács, Overgoor, Tóth M., Dombi, Ars, Rácz, Gaál, Szőke.

- Ha már ilyen szerencsétlenül alakult számunkra a sorsolás, mindent el fogunk követni, hogy a hosszú hazaút vidám legyen - jelezte Sebestyén Attila, a Celldömölki VSE szakmai tanácsadója. - Ennek megfelelően már kedden útra keltünk, az éjszakát Bácsalmáson töltöttük. Ellenfelünkről sokat nem tudok, vélhetően hozzánk hasonló erőt képvisel - az dönt majd a felek között, hogy melyik edződik erősebb bajnokságban. Vannak hiányzóink. Németh József munkahelyi elfoglaltság miatt hagyja ki a meccset, Vajda László sérült, Enyingi Márton pedig eltiltott. És nem számíthatunk edzőnkre, Koman Vladimírre sem, aki megbetegedett. Megbízott edzőként Szép Tamás irányítja a csapatot. Szeretnénk továbbjutni, és a folytatásban egy nevesebb csapatot Celldömölkre hozni.

- Örülünk, hogy hazai pályán játszhatunk, de így sem mi számítunk a mérkőzés esélyesének - fogalmazott Hajmási Milán, a Király SZE trénere. - NB III-as ellenfelünk fiatal, hajtós, harcos csapatot vonultat fel, ráadásul nincsen rossz formában. Továbbá sok hiányzó is nehezíti a dolgunkat: Kiss Balázs eltiltott, Fazekas Dávid, Kiss Kornél, Hujber Gábor és Szabó Zoltán sérült. Fiatal és szűk kerettel leszünk kénytelenek felvenni a harcot. Nehéz dolgunk lesz.

- A kupában különösebb céljaink nincsenek, a bajnokság élvez elsőbbséget, de természetesen szeretnénk egy jó meccset játszani, és alaposan megnehezíteni riválisunk dolgát - tudtuk meg Molnár Károlytól, a Körmend mesterétől. - Ellenfelünknél a napokban edzőváltás történt, így a játékosok vélhetően kettőzött erővel, bizonyítási szándékkal lépnek pályára. Nem mi vagyunk az esélyesek, a továbbjutásunk óriási bravúr lenne. Niksz Tamás és Kósik Milán játéka kérdéses, előbbié munkahelyi elfoglaltság, utóbbi sérülés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!