Sport

2016.11.10. 19:10

A sérült spanyol Ezequiel Calvente odahaza gyógyul

Szombathely, Sevilla - Hazájában, Spanyolországban gyógyul a Haladás NB I-es labdarúgócsapatának spanyol támadója, Ezequiel Calvente.

Pum András

Nyáron az NB I-től búcsúzó Békéscsabáról egy esztendőre kölcsönben érkezett Szombathelyre a 25 éves spanyol támadó középpályás, Ezequiel Calvente. A spanyol futballista 2015 nyarán szerződött a lila-fehérekhez, 26 NB I-es mérkőzésen három gólt szerzett. Noha tehát nem a góllövés volt az erőssége, remek cselező- és irányítókészsége, gólpasszai miatt gyakorlatilag a fél NB I. szerződtetni akarta. Végül a Szombathelyi Swietelsky-Haladásnál kötött ki. Ám néhány edzés és felkészülési mérkőzés után megsérült, makacs ágyékgyulladással küszködött, ami teljesen azóta sem jött rendbe. Emiatt egyetlen bajnoki találkozón sem tudta bevetni Mészöly Géza vezetőedző. Mivel a klubnál folyó szakszerű kezelés ellenére sem gyógyult meg a légiós, a Haladás vezetői rábólintottak a kérésére, hogy odahaza gyógyíttathassa magát. Calvente tehát egy ideje már Spanyolországban tartózkodik. Biztos, hogy ebben a naptári évben nem játszhat.

Calvente csupán edzésen húzhatta magára a Haladás szerelését Fotó: Unger Tamás

- Engedélyeztük számára, hogy Spanyolországban kezeltesse magát - mondta Tóth Miklós, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás ügyvezető igazgatója. - Calventének remek kapcsolatai vannak a sevillai Real Betisnél, így a klub orvosai vették kezelésbe. Balszerencsés volt spanyol támadónk számára az elmúlt fél év: a bajnokság rajtja előtt nem sokkal kezdődtek az ágyékproblémái, majd amikor rendbejött és játékra jelentkezett, sajnos kiújult a makacs sérülése. Bízunk benne, hogy végre sikerül meggyógyulnia, és mihamarabb csatlakozik csapatunkhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!