Sport

2016.11.23. 21:25

Döntős küzdelem - Érmek a Controll SE sportolóitól

Érd - Jól szerepeltek a Perfect Change-Metex05 Controll SE kung-fu szakosztályának a versenyzői az országos döntőben.

Tóth Gábor

A Magyar Tradicionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség által szervezett bajnoki döntőben formagyakorlatban és küzdelem kategóriában mérték össze tudásukat az ország legjobb kung-fu versenyzői (súlycsoportonként négy fő kvalifikálhatta magát a döntőbe a tavaszi és az őszi selejtezőkön). Formagyakorlatban az idén nem jutott be szombathelyi versenyző a fináléba, viszont küzdelemben két szakágban is érdekelt volt a Controll SE kung-fu szakosztálya.

Kung-fu bajnokok az edzőjükkel. Balról Hangay Péter, Koszogovits Mihály és Hangay Krisztián
Fotó: Controll SE

Sanda (full-contact) küzdelemben a -80 kg-os súlycsoportban ketten küzdöttek a bajnoki aranyért. Hangay Péter egyhangú pontozással verte a szolnoki Kozák Róbertet, így először lett szombathelyi versenyző magyar bajnok sanda küzdelmi kategóriában.

Qingdában (light-contact) több Controll-versenyző is indult. Közülük Hangay Krisztián szerepelt a legjobban a férfi -70 kg-os súlycsoportban. Az elődöntőből magabiztosan jutott tovább, majd a döntőben is kiválóan küzdött, és egyhangú pontozással nyert a budapesti Kovács Adrián ellen. A férfi -75 kg-ban Pintér Bálint rögtön a döntőben nyitott, de kikapott, be kellett érnie a második helyezéssel.

További eredmények, férfi qingda: Kovács Adrián (-70 kg) 2. Női qingda: Koltay Kitti (-56 kg) 2., Molnár Nikolett (-60 kg) 2.

- A Hangay testvérek teljesítményével elégedett vagyok, a többiek esetében pedig jelenleg ez a realitás - értékelt Koszogovits Mihály vezetőedző. - Egyelőre még nem pihenünk, ugyanis a szakosztály prog-ramjában még néhány kisebb verseny szerepel az idei évben, de ezek már a jövő évi felkészülést szolgáljak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!