Sport

2016.11.28. 16:31

Falco-Körmend rangadó - Mindkét fél nehéz mérkőzésre, nagy csatára számít

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 6. fordulójából elmaradt mérkőzést pótolják kedden 18.30-tól, a Falco KC Szombathely a megyei rivális Egis Körmendet fogadja. A vasi rangadót a Körmend veretlenül, listavezetőként várja.

Németh Zsolt

A Körmend parádés szezont fut: a honi porondon mind a hat bajnokiját megnyerte, a FIBA Európa Kupában pedig klubtörténeti sikert ért el, továbbjutott a csoportjából. Lendületben, jó formában lévő, önbizalomtól duzzadó piros-fekete gárda érkezik tehát Szombathelyre. A Falco is egészen jó játékkal kezdte a szezont, ám valamiért megtört a lendület, a legutóbbi, hazai pályán kicsikart győzelem (Kecskemét, 75-73) egy három meccses nyeretlenségi széria végére tett pontot.

- A Körmend nagyon jó eredménysorral a háta mögött érkezik hozzánk, nehéz mérkőzésre számítok - fogalmazott Szrecsko Szekulovics, a Falco KC Szombathely trénere. - Ellenfelünk egy komplex csapat, minőségi légiósokkal. Több szerkezetben, több stílusban képes játszani. De alapvetően a játékosok atletikus képességeit használja ki, így egy harcos, keményen védekező, sokat futó, gyors indításokkal operáló, az egyéni kvalitásokra is építő csapatra számítunk - ráadásul többen is remekül dobnak távolról. Szinte mindegyik körmendi játékos sokat mozog, a keretből talán csak Csorvási tekinthető statikus centernek. Az ország egyik legnagyobb presztízzsel bíró rangadója előtt a csapatunk feldobott állapotban van. Hazai pályán játszhatunk, ez előny számunkra - itthon bárki is az ellenfél, le kell győznünk! Az első perctől koncentráltan, csapatként kell játszanunk, és nagyon kell figyelni a védekezésre. A napokban végre normális edzésmunkát végezhettünk, Govens is teljesen egészséges. Kovács Bence és Bognár Kristóf sérülés miatt kihagyja a meccset - utóbbi hiánya a rotációban azért komoly érvágás. Becsülettel felkészültünk, szeretnénk megszakítani a Körmend veretlenségi szériáját. Szükségünk lesz a közönségünk támogatására is!

 

- Sűrű program következik, két hónap alatt 15 meccset játszunk, rengeteg utazással fűszerezve - jelezte Teo Csizmics, az Egis Körmend mestere. - A nyitányon nem kell messzire mennünk, de nem lesz könnyű dolgunk. Nem csak azért, mert a Falco otthon mindig veszélyes, hanem azért is, mert a vasi rangadókon soha sem számított a papírforma. Másfél nap pihenőt kaptak a játékosok a múlt heti FIBA-kupamérkőzés után. Több időt nem tudtunk erre fordítani. Ráadásul továbbra is vannak sérültjeink, korábban sem tudtunk teljes értékű munkát végezni. Nem tudom, hogyan fogunk felállni Szombathelyen, főleg Smith és Horti pályára lépése kérdéses. Remélem, kedd estére valamit javul ez a helyzet. Ugyanakkor teljesen mindegy, kikből áll majd a keret, ha kell, akkor hat ifistával is győzelemre fogunk játszani. Mindegy, hová utazunk, az a célunk, hogy mindent megtegyünk a sikerért, akkor nem érheti kritika a gárdát. Az biztos, hogy a Falco pihentebb, jó ideje csak ellenünk készülhetett. Úgy tudom, hogy egészségesek a szombathelyi játékosok, akik egy teljesen komplett, jól összerakott keretet alkotnak. Minden posztra megvan a megfelelő emberük, és a padról is komoly segítség érkezik. Három remek kisember adja a fazont a játéknak, akik sok dobást vállalnak, de a magas emberek is jól dobnak kintről, nem csak a gyűrű közelében veszélyesek. Erős gárda a Falco, amely otthonában nem sok csapat fog nyerni. Ellentétes helyzetben van tehát a két csapat. Egyik pihentebb, a másik sorozatterhelésből érkezik, ami rejthet veszélyeket minkét oldalon. Mi azon leszünk, hogy ezt a magunk javára fordítsuk!

A válogatott Tóth Nobert a nyáron éppen Körmendről igazolt Szombathelyre.

- Tartom a kapcsolatot volt csapatommal, Ferencz Csabival szinte napi szinten beszélünk, legutóbb például az All-Star-gálán találkoztunk. Furcsa érzés lesz például ellene játszani - árulta el Tóth Norbert. - Nagy derbire, kiélezett meccsre számítok annak ellenére is, hogy a Körmend azért jobb mutatókkal rendelkezik. De egy ilyen rangadón nem számítanak a korábbi eredmények, csak a pillanatnyi forma, és az, hogy ki hogyan tudja kezelni a felfokozott hangulatot, a nyomást. Ellenfelünknél nagyon jól sikerült a légiós választás, a csapat motorjának az irányítót, Pettyt tartom. De alapjában is együtt van csapat Ám bízom benne, hogy véget vetünk a Körmend menetelésének!

JEGYEK, BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

Amennyiben marad belépőjegy, úgy kedden 16.30-kor nyit ki az Arena Savaria főbejárati jegypénztára. A nagy érdeklődés miatt a szombathelyi klub arra kéri a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a mérkőzésre. Ugyanis fokozott biztonsági intézkedések lesznek a beléptetéskor - 17.30-kor lesz kapunyitás. A vendégjeggyel rendelkező körmendi drukkerek a Hadnagy utca felől közelíthetik meg csarnokot. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Hadnagy utcát 17 és 22 óra között le zárják a Lipp Vilmos és az Eperjes utca közötti szakaszon. A csarnok körül ellenőrző-átengedő pontokat alakít ki a rendőrség. A lezárt területre kizárólag az engedéllyel, érvényes belépőjeggyel, lakcímkártyával rendelkezők léphetnek be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!